canal-mnactec-1280-150

Notícies

Un portal de jocs digitals ensenya a descobrir la Ruta de l’Art Rupestre Llevantí

Un portal de jocs digitals ensenya a descobrir la Ruta de l’Art Rupestre Llevantí
bonart barcelona - 25/03/14

El Portal de Jocs de la Ruta de l’Art Rupestre ofereix des d’aquest mes de març quatre propostes lúdiques en format digital destinades a descobrir algunes de les pintures rupestres llevantines declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO dels territoris de València i Catalunya, que estan disponibles per poder jugar des de qualsevol ordinador.

El Portal de Jocs de la Ruta de l’Art Rupestre obre la porta a conèixer les informacions bàsiques sobre aquest patrimoni amb més de 8.000 anys d’història, repten els jugadors a fixar-se en els seus detalls, a trencar falses creences sobre el seu origen i els conviden a ser creatius i a fer pintures pròpies a través d’una interfície amable, intuïtiva i engrescadora. Alhora també convida a visitar les poblacions on es pot veure en directe aquesta impressionant mostra de la cultura llevantina.

Els jocs constitueixen una eina lúdica didàctica digital, orientada a millorar el coneixement i la divulgació dels valors de la Ruta de l’Art Rupestre. El portal s'ha orientat cap a un públic escolar, sense deixar de banda altres públics vinculats al turisme, la cultura i al patrimoni. Amb això, es crea una oferta turística i didàctica més potent, accessible i de qualitat que contribuirà a donar a conèixer una part del territori de Catalunya i de la Comunitat Valenciana.

La creació del portal, que ha estat desenvolupat pel centre tecnològic Barcelona Media, membre de la xarxa TECNIO, ha estat liderat per l’Ajuntament d'Ulldecona, i ha comptat amb la col·?laboració dels municipis de Montblanc i Tírig, així com del Museu d'Arqueologia de Catalunya, amb el finançament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports.

Segons subratllen els seus creadors, “cada cop som més les veus que defensem la introducció de la gamificació i la utilització del temps lliure d’una manera intel·?ligent i divertida en els processos d’aprenentatge, i això és el que s’ha buscat amb els Jocs de la Ruta de l’Art Rupestre”.

El Portal de Jocs de la Ruta de l’Art Rupestre és accessible en els següents links:

http://www.turismeulldecona.com/?page_id=2465

http://www.mac.cat/Rutes/Ruta-de-l-Art-Rupestre

http://www.montblancmedieval.cat/es/quefer/llocsinteres/museus/ciar

DP_Bonart-180x180banner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal