FCC-Segell-banner4
L\'exposició “Joan Miro’s printmaking workshops” a l’Institut Cervantes

Exposicions

L'exposició “Joan Miro’s printmaking workshops” a l’Institut Cervantes

bonart praga - 28/03/14
180x180 Banners-FERIARTE-DBaner_ProustMarsans_Bonart_360x356

S'ha presentat a la sala d'exposicions de l'Institut Cervantes de Praga Joan Miro’s printmaking workshops. El procés creatiu de l'obra Els Gossos, de Joan Miró, estarà exposat a la seu del la institució cultural, al costat de l'obra d'altres cinc artistes feta en els tallers d'obra gràfica del pintor a Palma de Mallorca. La mostra, en la qual participen la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca i l'Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), podrà veure's fins al 7 de maig i té la col·laboració de l'Ajuntament de Palma de Mallorca. 


Els Gossos de Joan Miró, compost per la maqueta, la planxa i una prova d'estat, estaran exposats en l'Institut Cervantes de Praga. La sèrie va ser realitzada en els tallers d'obra gràfica d'on provenen també les obres dels altres cinc artistes exposats, en una selecció dels treballs allí confeccionats al llarg dels últims 20 anys per Wolf Vostell, Wayne Crothers, Democràcia, Antonio Miralda i el jove equip format per Patricia Gómez i Maria Jesús González. 


Seguint la voluntat de Joan Miró que els tallers anessin una plataforma de creació, des de la seva obertura al públic en 1994 han passat per ells un nodrit grup d'artistes tant nacionals com a internacionals, alguns ja de reconegut prestigi i altres considerats joves valors emergents, que han desenvolupat projectes creatius i editat obres que, en l'actualitat, formen part de la col·lecció de la Fundació mallorquina. 


L'exposició va ser presentada en la galeria Krejisa de Ljubljana amb motiu de la celebració de la Biennal Internacional d'Art Gràfic de la capital eslovena la passada tardor. Després del seu gran èxit, s'ha programat la seva itinerància al llarg de 2013 i 2014 a altres ciutats europees. 
La mostra, després de la seva presentació a Ljubljana i en l'Institut Cervantes de Viena, es va poder veure en el Pàllfy Palace de Bratislava. Després del seu pas per Praga , anirà a la National Art Gallery a Sofia, Bulgària, per acabar la seva gira en la Forum Gallery de Zagreb, Croàcia.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021