Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

“Mequinensa!” de Jesús Moncada al Born CC

“Mequinensa!” de Jesús Moncada al Born CC
bonart barcelona - 28/03/14

El dia 1 d’abril, a les 19.30 hores, a l’Espai Dalmau del Born Centre Cultural (c. Comercial, 5, de Barcelona), s’inaugurarà l’exposició Mequinensa!, un recull de fotografies i textos de l’escriptor Jesús Moncada del que fou el seu poble. A l’acte hi assistiran el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; l’alcaldessa de Mequinensa, Magda Godia; el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Lluís Alay; el director del Born CC, Quim Torra, i els comissaris de la mostra Rosa Maria Moncada i Josep Fornés.

En el decurs de l’acte també se signarà un conveni marc de col·laboració entre les dues poblacions en l’àmbit de la promoció i cooperació cultural, particularment orientat a col·laborar en la recuperació del patrimoni, el foment de la llengua catalana, així com totes les activitats a l’entorn de l’escriptor Jesús Moncada.

L’exposició es tracta d’una selecció de 36 fotografies -en blanc i negre- realitzades per Jesús Moncada (Mequinensa 1941 – Barcelona 2005) del seu poble, Mequinensa, abans que desaparegués sota les aigües del pantà de Riba-roja a principis de la dècada dels setanta, que veuen la llum en una exposició planejada per la seva germana, Rosa Maria Moncada, i per l’amic de la família i director del Museu Etnològic de Barcelona, Josep Fornés. Les imatges, en íntima relació amb textos de l’autor de Camí de Sirga, mostren la mirada compromesa de Moncada amb la història del seu poble, alhora que esdevenen testimoni d’un paisatge ple de vida condemnat a desaparèixer. La mostra –amb accés lliure- és una producció del Museu Etnològic de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Mequinensa i es podrà veure fins al 27 d’abril al Born Centre Cultural.

JP_Bonart-180x180-Online_SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px