La Fundació Maria Cristina Masaveu Peterson obre al públic el 4 d'octubre la seva nova seu de Madrid. Aquest nou espai, situat en ple centre de la capital i proper al Passeig de l'Art, compta amb sales polivalents, un auditori amb capacitat per a 150 persones, terrasses, patis i dependències administratives. La Fundació Maria Cristina Masaveu Peterson és una fundació espanyola cultural privada sense ànim de lucre i interès general. Creada el 2006 per Maria Cristina Masaveu, neix amb la vocació d'impulsar, dins de la tradició de mecenatge de la família Masaveu, la cultura, la formació i la investigació científica a nivell nacional i internacional.
La Fundació desenvolupa una intensa activitat en diferents àmbits, així com una àmplia tasca de mecenatge visible a través de les seves exposicions, de les seves iniciatives editorials, formatives i de recerca, de la seva pròpia col·lecció d'obres d'art i de la gestió de la Col·lecció Masaveu. Els projectes artístics i les activitats que acollirà aquest espai són bona mostra d'això.
El compromís amb l'art de la família Masaveu, al capdavant d'un grup empresarial radicat a Astúries, es formalitza amb la seva dedicació a la Col·lecció com a part de la seva responsabilitat filantròpica. La Col·lecció Masaveu, propietat de la Corporació Masaveu, reuneix un dels fons artístics privats més importants e l'Estat. La Fundació Maria Cristina Masaveu Peterson, hereva d'aquesta tradició centenària de mecenatge i gestora de la Col·lecció Masaveu des de 2013, ha iniciat una nova etapa per al seu coneixement i difusió.
Entre ells, i amb motiu de l'obertura de la seva nova seu de Madrid, la FMCMP presenta l'exposició Col·lecció Masaveu. Pintura espanyola del segle XIX. De Goya al modernisme que recull una selecció de 117 obres d'un dels nuclis més interessants de les seves àmplies i variades col·leccions: el de la pintura espanyola d'aquest període. Aquesta exposició mostra més de vuitanta obres pertanyents a la Col·lecció Masaveu, a la qual se suma un altre nodrit grup propietat de la Fundació, que en els últims anys ha adquirit una sèrie de peces destinades a enriquir l'exposició ja completar-la amb la finalitat que arribi a reunir tots els estils pictòrics que es van desenvolupar al llarg d'aquest segle mostrant d'una manera didàctica.
La mostra, comissariada per Javier Barón, arrenca amb Francisco de Goya i s'estén fins al modernisme i el postmodernisme català. Una exposició que permet advertir la riquesa i varietat de les pintures reunides i donar a conèixer l'evolució que es va produir en l'art al llarg d'aquest segle a través dels seus pintors espanyols més destacats: Francisco de Goya, Federico de Madrazo, Eduardo Rosales, Mariano Fortuny, Martín Rico, Aureliano de Beruete, Carlos de Haes, Fernando Álvarez de Sotomayor, Joaquín Sorolla -present amb 25 peces-, Ignacio de Zuloaga, Darío de Regoyos -amb l'última obra que pintors, Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Isidre Nonell o Hermen Angada Camarasa, entre d'altres.
Amb la intenció de divulgar la tasca que realitza la Fundació Maria Cristina Masaveu Peterson entorn de la promoció de la cultura, la formació i la investigació, la Fundació obre la seva nova seu de Madrid amb un període de portes obertes que s'estendrà des del 4 d'octubre de 2019 fins el 5 de gener de 2020.