S’ha acabat la tercera edició del Festival Mirades de Dones, que s'ha desenvolupat en més de 300 seus amb més de 250 exposicions i un centenar d'activitats paral·leles. Per a la directora del certamen, Mónica Álvarez Careaga, “la tercera edició del Festival Mirades de Dones ha portat a tot el sistema de l'art espanyol la necessitat de revisar els criteris per programar exposicions i decidir adquisicions, introduint la reflexió sobre la igualtat en els processos de decisió".
Al llarg de tot el mes de març “centenars d'activitats programades en tota Espanya han posat de manifest la qualitat de l'art realitzat per les dones”, assenyala la directora. "La reivindicació del treball de les artistes espanyoles ha estat una autèntica festa de l'art: les galeries i museus espanyols han programat performances, seminaris, trobades i centenars d'exposicions per celebrar la creativitat de les dones artistes”.
Mig milió de persones han participat en les activitats i han visitat les exposicions programades pel festival, alguna de les quals segueix oberta durant les primeres setmanes d'abril.
Organitzat per l'Associació Dones en les Arts Visuals (MAV), aquest any el Festival ha tingut per lema “L'artista està present”, pres de l'exposició individual que el MoMA va dedicar en 2010 a la popular artista sèrbia d'art performatiu Marina Abramovi?. D'aquesta manera es busca per reivindicar i celebrar el treball de les dones dins de tots els àmbits professionals de les arts visuals, des de la creació artística al comisariado, la crítica, la investigació i la gestió.
Artistes com Carmen Calvo, Ouka Lele, Teresa Margolles, Rebeca Menéndez, Cecilia Avendaño, Cristina Lucas, Tracey Rose, Almudena Armenta, Hélène Crécent, Paula Anta, Ruth Gómez, Mari Puri Herrero, Mapi Rivera, María José Gallardo o Cecilia de Val han format part d'una diversa programació d'exposicions que ha tingut lloc en més de 95 localitats espanyoles, en espais com a Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia, el Centre d'Art Dos de Maig-CA2M de Móstoles (Madrid), La Laboral de Gijón, el Museu Pati Herreriano de Valladolid, el Museu Carmen Thyssen de Màlaga, el Centre Andalús d'Art Contemporani de Sevilla o ARTIUM, el Centre-Museu Basc d'Art Contemporani, entre uns altres. Així mateix, participen galeries d'art com Astarté de Madrid, Rafael Ortiz de Sevilla, Luis Avançat de València, Trinta de Santiago de Compostel·la, Maior de Mallorca o Adora Calvo, de Salamanca, i les Universitats de Màlaga, de Saragossa, Cantàbria, Salamanca o Vigo; a més d'una àmplia xarxa de centres culturals i escoles de Belles arts.