El conseller Giuseppe Grezzi ha rebut homenatge al costat de l'escultor JavierMalavia de la signatura Coderch i Malavia, i el director general adjunt de la Marina de València, Evarist Caselles, a les víctimes del llançament de la bomba d'Hiroshima al 76 aniversari de la tragèdia. L'acte s'ha realitzat a les 8 i 15, hora en què va explotar la bomba coneguda com a LittleBoy, davant de l'escultura el Gegant de Sal a la rotonda de les banderes de la Marina de València.
Fa exactament 76 anys que la ciutat japonesa d'Hiroshima va patir el terrible atac que causaria la mort de més de 140.000 persones i provocaria, durant generacions, malalties derivades de la radiació. Arreu del món, el 6 d'agost es recorda a les víctimes de la tragèdia que va canviar la història i va significar la fi de la Guerra del Pacífic en la Segona Guerra Mundial, i la rendició japonesa després de l'atac a Nagasaki, que va deixar 70.000 morts .
València també ha recordat que ha passat amb el seu símbol propi, el Gegant de Sal. Els escultors Coderch i Malavia es van inspirar en la misteriosa dansa japonesa Butoh, una forma de ball erràtic que van presentar fa ja més de sis dècades dels ballarins TatsumiHijikata i KazuoOhno . Els artistes van voler representar les terribles conseqüències de la bomba atòmica amb la imatge dels seus cossos arrossegant després de l'explosió. JavierMalavia ha assenyalat en l'acte que el Gegant de Sal és un missatge de la resiliència humana davant les grans tragèdies com la d'Hiroshima i Nagasaki: "Té molt a veure amb renéixer de les persones després d'una situació tan crítica, pensant que hem de recordar aquests moments i aquests errors i saber sortir d'ells".
El tinent alcalde ha dipositat al costat de Malavia i Caselles una corona d'oliva, símbol de pau, en senyal de respecte cap a les víctimes i supervivents de la bomba, que a més van patir l'estigma social pels efectes de la radiació. Grezzi ha qualificat el Gegant de Sal com "un crit d'esperança a la humanitat perquè no es tornin a repetir fets com aquests". Per la seva banda, Evarist Caselles ha valorat "la intervenció que han realitzat els autors a propòsit d'una figura que representa amb tanta força el que tots desitgem, la pau al món, precisament un dia com avui". Un panell informatiu al costat del Gegant de Sal estarà disponible tot el dia per informar els vianants del que va passar aquell fatídic 6 d'agost a la ciutat nipona d'Hiroshima.