L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont acompanyat de Carme Sais, directora del Bòlit ha presentat el programa d’activitats del Dia Internacional de l’Art.
Després de la bona acollida de la darrera edició, un any més el Bòlit en col·laboració amb els artistes i les entitats i relacionades amb el món de les arts visuals, de Girona i comarques, vol celebrar el Dia Internacional de l’Art amb diverses activitats i propostes.
Aquesta segona edició tindrà lloc durant tot un cap de setmana: el dissabte 12 d'abril a Girona i el diumenge 13 d'abril a les comarques gironines, per tal de donar la possibilitat al públic de fer un seguiment ampli del que succeirà a la ciutat de Girona i a la resta del territori.
Una altra de les novetats d'aquesta edició és una jornada de portes obertes als tallers dels artistes.
L’efemèride commemora el naixement d’un dels artistes més emblemàtics i multi-disciplinaris del renaixement, Leonardo da Vinci, el 15 d’abril de 1452. L’any 2011, la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) declarava aquesta data, 15 d’abril, com el Dia Internacional de l’Art amb el propòsit d’apropar el món de les arts visuals als ciutadans.
Amb aquesta mateixa intenció neix la proposta que des de fa ja dues edicions Bòlit llança als diferents agents artístics (institucions, associacions, col·lectius i artistes) convidant-los a participar en l’organització d’un seguit d’activitats adreçades a la ciutadania.
Enguany es preveuen més de 50 participants entre entitats i artistes que organitzaran més de 60 activitats a diferents indrets de la ciutat i del territori.
Es podrà gaudir de tot tipus de propostes artístiques visuals, pensades per a totes les edats i totalment gratuïtes com tallers, exposicions, accions artístiques al carrer, visites guiades, projeccions, xerrades i exposicions , entre d’altres.
Les arts visuals com l’escultura, la pintura, la fotografia, el vídeo, les instal·lacions, el dibuix, el gravat ens recordaran que l’art és un llenguatge proper, obert de bat a bat al diàleg.
Aquesta iniciativa és promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani de l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb més de 50 participants entre entitats, associacions, institucions i artistes de Girona i comarques i compta amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya.
Entitats: Associació Ad’Art, Associació d’Amics del Museu d’Art, Associació PopulART, Associació Perdidos en el Despacio, Aula d’Arts Plàstiques, Biblioteques Municipals de Girona, Bonart Cultural, CaixaForum, Centre Cívic Barri Vell, Centre Cultural la Mercè, CoCu, El Taller del Barri, Escola Municipal d’Art de Girona, Escola Municipal d’Art de Cassà de la Selva, Escola Municipal d’Art de Llagostera, Escola Municipal d’Art de Celrà, Espai d’Art l’Abadia, Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, Fundació Fita, Fundació Rafael Masó. Casa Masó, Fundació Valvi, Fundació l’Olivar, Fundació Lluís Coromina, Fundació Privada Mascort, Fundació Rodríguez-Amat, Galeria Dolors Ventós, Galeria Mestral, La Caseta- Serveis Educatius Municipals, Lupus Art Gràfic, Museu d’Art de Girona, Museu de la Mediterrània, Museu de l’Exili, Museu de l’Empordà, Museu d’Història dels Jueus, Nau Côclea i Pensió BellMirall, entre d’altres.
Artistes: Viqui Aldeguer, Anna Agustí Hontangas, Denys Blacker, Serrano Bou, Josep Canals, Elena Casadevall, Adrià Ciurana, Miquel Duran, Núria Efe, Ignasi Esteve, Pilar Farrés, Maria Àngels Feliu, Ana Gutiérrez, Manel Marzo-Mart, Lidia Masllorens, Jordi Miralles Nacher, Jordi Mitjà, Enric Pladevall, Jordi Rodríguez Amat, Rosa Ríos, Montse Seró i Alberto de Udaeta, entre d’altres.