0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Blueproject dona a conèixer els guanyadors del programa de residències

Blueproject dona a conèixer els guanyadors del programa de residències
bonart barcelona - 09/04/14

El programa de residències és un dels pilars fonamentals de la Blueproject Foundation convertint-se així en una eina d'impuls de l'escena cultural barcelonina i internacional. El programa vol donar suport tant als joves creadors nacionals i internacionals com a figures més afermades.

La primera convocatòria del programa de residències es va obrir el 26 setembre 2013 (dia d'inauguració de la fundació) i es va tancar el passat 9 de febrer. Insistint en la dimensió interdisciplinària i transversal que vol promoure la fundació, tots els formats (música, pintura, escultura, edició, performance, dansa, vídeo...) culturals i estètics han estat acceptats sempre que oferissin una mirada estimulant i fructífera de la creació actual.

Un comitè extern, així com els membres de la Blueproject Foundation, han seleccionat els tres projectes guanyadors. Els artistes escollits podran gaudir de l'espai El Taller, situat al primer pis de la Fundació, durant un mes; temps durant el qual duran a terme el seu projecte abans d'exposar a la Sala Project, l'espai gratuït de la fundació.

Per a aquesta primera convocatòria el Comitè, format per Emilio Álvarez, galerista (Àngels Barcelona) i codirector del LOOP Festival de Barcelona, Alex Brahim, comissari d'exposicions i Alexandra Laudo [Heroïnes de la Cultura], comissària d'exposicions, ha seleccionat els treballs de: Pedro Torres, Barbara Amalie Skovmand Thomsen i Marie - Louise Andersson i Luis Macías.

El Comitè ha valorat la rellevància estètica i la profunditat teòrica de les propostes així com la pertinència dels guanyadors a l'hora de desenvolupar el projecte, tant en l'àmbit pràctic com imaginatiu. Una selecció eclèctica i complementària en la qual preval la multiplicitat de formats (vídeo, instal·lacions, performance, dibuix…) i les múltiples i apassionants vies artístiques que es proposen indagar els guanyadors.

JP_Bonart-180x180-Online_Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1