banner-oro-1280x150

Exposicions

L’artista naïf Idrissa Diarra exposa a la Galeria Out of Àfrica

L’artista naïf Idrissa Diarra exposa a la Galeria Out of Àfrica
bonart sitges - 11/04/14

Del 5 d'abril al 8 de juny, la Galeria Out of Africa de Sitges (Barcelona) presenta "Selva tropical", una mostra de pintures de l'artista naïf Idrissa Diarra (Costa d'Ivori).

Costa d'Ivori eclosiona artísticament després de gairebé 10 anys de guerra civil, durant els quals l'expressió artística ha estat pràcticament nul·la. Són pocs els artistes que, dençà del fi de la guerra, han tingut la possibilitat de projectar la seva carrera internacionalment. Idrissa Diarra n'és un d'ells. Ha exposat al Museu Max Fournier de París, fet que avala la qualitat de la seva obra, ja que es tracta d'un dels museus més important d'art naïf del món.

Artista autodidacta, va aprendre observant els col·legues que pintaven al carrer. Les seves obres il·lustren la història i tradicions del seu país. És com un historiador o un sociòleg, que retrata la realitat a través del pinzell. Diarra és actualment un dels màxims exponents de l'art naïf de Costa d'Ivori. Una corrent artística eternament qüestionada, sovint per la seva aparent falta de creativitat i simplicitat. No és el cas de l'obra de Diarra, sorprenent pel seu exquisit detall i per una profunditat de camp molt poc usual.

En gairebé trenta anys de carrera, Idrissa Diarra ha desenvolupat tres orientacions en els seus treballs: els temes socials, les tradicions de les diferents cultures de Costa d'Ivori i els paisatges forestals tropicals adornats d'animals salvatges i d'ocells.

La seva obra és notable per la intensitat, el detall, l'abundància il·lustrada i la complexitat. És un artista que mai pinta "in situ" si no que observa, s'impregna del que l'envolta, recull mostres per poder perfilar amb exactitud el detall d'una flor o una fulla, reté les escenografies i ja al seu estudi, pinta la imatge que la seva ment a capturat, com si d'un revelat fotogràfic es tractés.

La inauguració de la mostra va tenir lloc el 5 d'abril i va comptar amb la presència de l'artista i l'actuació de Jeanne Morel i Aina Vela, que varen realitzar una performance de dansa i bodypaint.

A més de les obres d'Idrissa Diarra, aquests mesos la galeria exposa un seguit d'estàtues i màscares Lobi, considerades les més pures dins l'art tribal, que sovint és comparat amb l'art romà per la dignitat que destil·len els seus rostres.

Sitges acollirà "Selva Tropical" fins al 8 de juny.

Baner-generic-180x180_thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90