banner-oro-1280x150

Exposicions

El Museu Nacional d'Art de Catalunya presenta "Josep Tapiró. Pintor de Tànger"

El Museu Nacional d\'Art de Catalunya presenta \
bonart barcelona - 15/04/14

Josep Tapiró. Pintor de Tànger, es podrà veure al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) del 17 d’abril al 14 de setembre del 2014, comissariada per Jordi À. Carbonell.

El pintor orientalista Josep Tapiró (Reus, 1836–Tànger, 1913) va assolir una notable fama internacional en vida, per més tard ser quasi oblidat. Als cent anys de la seva mort, la seva obra, dispersa per mig món, es revela d’una extraordinària qualitat i el situa en un lloc destacat en el context internacional de la pintura d’aquest gènere.

Josep Tapiró. Pintor de Tànger, junt amb l’exposició que el museu dedicarà la tardor vinent a l’artista Carles Casagemas, inicia una línia de treball de recuperació i reivindicació d’autors catalans a través de mostres monogràfiques.

D’altra banda, a la nova presentació de les col·leccions d’art modern que el Museu Nacional inaugurarà el proper setembre, l’orientalisme en general i les obres de Tapiró en particular ocuparan un lloc destacat com a exemple dels nous temes que des de finals del segle XIX ocupen els artistes –de l’exotisme a la visió etnogràfica de «l’altre»–, així com del gust cosmopolita dels seus clients.

Josep Tapiró Baró va ser el primer pintor peninsular que es va instal·lar a Tànger, tot apropant-se a la vida tradicional marroquina. Aquest pas decisiu, quan ja era un artista reconegut i amb taller a Roma, el porta molt més lluny que la majoria dels pintors orientalistes: més enllà d’allò pintoresc i la il·lusió literària.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px