728x90

Notícies

La FISM reconeix el valor internacional de Xevi

La FISM reconeix el valor internacional de Xevi

El 25 d’abril de 1969 el nom d’il·lusionista Xevi es va deixar sentir per a tot el món per la proesa que acabava d’aconseguir: baixar des del Monestir de Montserrat fins al Saló de l’automòbil de Barcelona conduint el seu cotxe amb els ulls tapats. L’acte de valor li va fer merèixer el Rècord Mundial i Rècord Guinness, dos rècords que continua tenint perquè fins avui ningú ha estat capaç de superar-lo.

 

La carrera artística de l’il·lusionista empordanès va continuar en auge aportant il·lusió a públics molt diversos així com fent arribar la màgia per primera vegada a la història d’aquesta disciplina a camps com la ràdio, a les escoles,... En el transcurs de la seva trajectòria, més de 55 anys, l’il·lusionista ha rebut molts elogis i molts premis.

 

 

Just al dia que perdia a un dels seus grans companys de les nits de glamour a la Costa Brava, Antonio Morales, més conegut pel sobrenom Júnior i 10 dies abans  de complir els 45 anys de Rècord Mundial i Rècord Guinness, la màgia a nivell mundial va tornar a fer acta de presència a la vida de l’il·lusionista gràcies a la FISM. La Federació Internacional de les Societats Màgiques és una de les organitzacions més respectades en el món de la màgia. És un grup internacional que coordina tots els grups nacionals, internacionals i federacions existents al món. El 15 d’abril, el President Domenico Dante i el Vicepresident Gerrit Brengman de la FISM van visitar el Museu de la màgia que Xevi té a Santa Cristina d’Aro fa més de 10 anys i posteriorment li van lliurar una placa en reconeixement a la seva contribució al desenvolupament i engrandiment a l’Art de la Màgia.

 

 

El President Dante i el Vicepresident Brengman, emocionats, van explicar que la FISM ha reconegut la tasca del Màgic Circle d’Alemanya en el seu centenari, o el Màgic Circle de Suïssa pel 75è aniversari o bé al Festival Internacional de Corea però mai ha reconegut a cap mag per evitar comparacions entre els professionals en aquest camp. Però per unanimitat de tots els membres de la FISM van decidir atorgar un premi excepcional a l’il·lusionista Xevi perquè la seva tasca en el món de la màgia en els més de 55 anys és única i van mencionar les trobades i els festivals que ha organitzat, les seves actuacions arreu del món, la creació del Museu de la Màgia, únic a l’estat espanyol i un dels  més importants dels sis que hi ha a nivell mundial,...

 

 

L’il·lusionista Xevi a part d’estar inscrit en el llibre del Rècord Mundial i del Rècord Guiness, des del 2005 se’l reconeix com a Català Universal i des del 2014 és la primera persona reconeguda per la FISM. 

 

 

Foto Glòria Jara Albertí.

 

banner-oro-180x180-geneNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88