L’EACC ha presentat fins al dia 27 d’abril, 7 000 000 000, un projecte que planteja una reflexió sobre el concepte de desenvolupament sostenible.
El projecte, comissariat per David Arlandis i Javier Marroquí, proposa un canvi important en el paper de l’espectador, que deixa de ser un element passiu que observa per esdevenir un participant actiu.
El títol, 7 000 000 000, fa referència a la xifra estimada d’habitants al món, els quals es veuen afectats per les propostes i les conseqüències de les polítiques de desenvolupament sostenible.
L’ONU defineix el desenvolupament sostenible com l’acció de “satisfer les necessitats de les generacions presents sense comprometre les possibilitats de les futures per atendre les seves pròpies necessitats”, i per a això qualsevol pla d’acció s’hauria de basar en el treball en tres àrees fonamentals: sostenibilitat econòmica, sostenibilitat social i sostenibilitat mediambiental. El que s’ha anomenat el triangle de la sostenibilitat.
El projecte 7 000 000 000 proposa una altra mirada al concepte de desenvolupament sostenible amb treballs d’Anetta Mona Chisa i Lucia Tkácová, Carlos Motta, Johan Grimonprez, Juan José Martín Andrés, Julieta Aranda and Anton Vidokle, Oliver Ressler, Zanny Begg, Regina José Galindo, The Otolih Group, Tue Greenfort i Ursula Biemann. Cal destacar Laboratori Públic de Castelló, de Basuram, o Rescate, de Núria Güell –produïts per 7 000 000 000–, la proposta Time/Bank, un banc del temps que té sucursals a Bèlgica, Berlín, Frankfurt o Nova York, o NN 15.518, de Daniela Ortiz i Xose Quiroga. Les propostes coincideixen amb la necessitat d’articular allò global amb allò local, assajant alternatives, proposant formes socials diferents per demostrar que encara existeixen múltiples alternatives per descobrir.