El 7 de maig a les 8 del vespre, l'Espai d'Arts de Roca Umbert de Granollers inaugura l'exposició "L'Metàfora com a resistència - Homenatge a Tecla Tepeka", una mostra que dóna continuïtat a la col·laboració entre l'Espai d'Arts i el TPK Art i Pensament Contemporani de l'Hospitalet de Llobregat. Si fa unes setmanes els artistes residents a Roca Umbert exposaven la col·lectiva Diálogo de besugos al TPK, ara és el torn dels artistes de l'Hospitalet, que porten a Granollers una col·lecció del treball realitzat durant la seva residència al Centre d'Art i Pensament Contemporani.
El col·lectiu el formen onze artistes: Jorge Legrá, Ana Casal, Atsuko Arai, Alejandro González, Vicente DaPalma, Yelena de Belgrado, Rodolfo Green, Héctor Barajas, Sandro Solsona, Diego Tampanelli i Reme Domingo, que exposaran la seva obra durant un mes, fins al dia 7 de juny.
El títol de l'exposició "L'Metàfora com a resistència" pren com a punt de partida un personatge de ficció, Tecla Tepeka, que els artistes personalitzen en una nena que havia treballat a les antigues fàbriques de Roca Umbert i Tecla Sala, i que ara veuria emocionada com aquests "espais de treball, lluita i resistència on somiar com volíem ser, són avui espais on ens resistim a no ser allò que somien ser". Tal com diu la presentació de la mostra que signa Agustí Fructuoso (director del TPK), "les antigues fàbriques s'han convertit en llocs d'un altre tipus de resistència, l'arma de la qual és la metàfora. Tecla va entendre molt aviat el valor de la cultura com a eina de progrés i emancipació". Amb l'exposició, els artistes del TPK "contribueixen al desenvolupament d'aquest espai de progrés i resistència que anhelava Tecla Tepeka." El treball dels artistes assumeix el pensament de Samuel Becket que deia: "L'artista és l´únic ésser humà que s'aixeca cada dia disposat a fracassar".