El Centre d'Art la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor presenta el 9 i 10 de maig La Gran Festa o "Això no és una crisi, això és una estafa" d'Enric Maurí. El dia 9 a partir de la set de la tarda, festa amb el DJPD Conta contes. El dia 10, a les 12 del migdia, inauguració amb la participació de 10 a 14 de la XVIII Fira d'Intercanvi d'Ecoxarxa Montseny. L'exposició d'Enric Maurí es podrà veure fins a l'1 de juny.
El projecte artístic La Gran Festa ha tingut com a punt de partida la situació socio-econòmica actual. O més ben dit, la manera com aquesta crisi ens ha afectat, ens està afectant, a cada un de nosaltres. És el resultat d’una reflexió oberta, horitzontal i participada, a partir de l’acceleració i desacceleració que han patit els ritmes de l’economia des de finals del segle XX i fins a l’actualitat. En conseqüència abasta tots els àmbits de la vida: treball, relacions socials, cultura, etc.
És un projecte que s'inicia el 2010, amb una crida a través de les xarxes socials per buscar i identificar persones interessades a col·laborar en les accions posteriors. Aquests voluntaris participants han expressat com la crisi els ha afectat i quins canvis ha operat en les seves vides respectives i també expressen opinions de caràcter més generalista sobre la crisi.
El projecte “La gran festa” s'apropa molt estretament a la gent, al poble. Però La Gran Festa també fa referència a com es va generar aquesta crisi i com s'ha explicat. A través d'una recerca important en els mitjans de comunicació, s'incorpora l'estat d'eufòria econòmica prèvia als orígens de la crisi i es mostra com el poder es vanagloriava de l'èxit. Actuacions financeres i operacions econòmiques que en molts casos s'ha pogut demostrar que eren d'una especulació extrema, unes operacions de gran risc que han posat entre les cordes l'economia mundial. Una selecció d'aquestes informacions anirà penjada amb banderoles a la instal·lació quan s'exposi el projecte.
També es reflectiran algunes de les respostes que la societat ha començat a generat, respostes subversives com les de l'activista Enric Duran entre 2006 i 2008 va contractar crèdits amb 39 entitas bancàries per un import de 492.000 euros, que va destinar a iniciatives socials. Amb això Duran pretenia denunciar les males pràctiques de les entitats bancàries i demostrar que les estructures paral·leles al sistema capitalista eren viables. També hi ha hagut respostes col·lectives com la creació de la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca.