Art+Escola+Xarxes es podrà visitar del 15 de maig al 20 de setembre. La inauguració s’ha programat el 15 de maig a les 18 h. Es tracta de l’exposició de treballs realitzats en el marc de la tercera edició d’Art i Escola, pels alumnes dels centres educatius: Col·legi El Roser, Sant Julià de Vilatorta - Col·legi Escorial, Vic - Col·legi La Salle, Manlleu - Col·legi Sagrat Cor, Vic - Col·legi Sant Miquel dels Sants, Vic - CEE Ramon Surinyach, Ripoll - Escola Andersen, Vic - Escola Doctor Salarich, Vic - Escola El Gurri, Taradell - Escola El Roure Gros, Santa Eulàlia de Riuprimer - Escola El Vinyet, Solsona - Escola Els Castanyers, Viladrau - Escola Espill, Manresa - Escola Ildefons Cerdà, Centelles - Escola L’Era de Dalt, Tona - Escola Miquel Martí i Pol, Lliçà d’Amunt - Escola Mossèn Cinto, Folgueroles - Escola Vic Centre, Vic - Escola Tomàs Raguer, Ripoll - SI Gurb, Gurb - Institut Jaume Callís, Vic - Institut La Plana, Vic - Institut Miquel Martí i Pol, Roda de Ter - Institut Taradell, Taradell - Institut Tona, Tona - SI Calldetenes, Calldetenes??. Art i Escola té per objectius promoure i donar valor a la presència de l’art a l’escola, establir una xarxa de col·laboracions entre diferents entitats de l’àmbit de les arts i l’educació, donar suport als docents per desenvolupar projectes transversals, mostrar i difondre els treballs que es realitzen a partir d’un eix temàtic comú i compartir recursos, metodologies i mecanismes d’avaluació, mitjançant la relació entre la pedagogia i les arts contemporànies. En aquesta nova edició s’ha treballat sobre la temàtica: Les Xarxes
Être es un projecte de Carla Serrat que s’ha programat del 15 de maig al 7 de juny del 2014. Être és el projecte final de Grau Superior d’Arts Aplicades al mur de Carla Serrat, que actualment realitza a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.? El projecte està engendrat i desenvolupat a Tarbes (França) arrel de l’Erasmus que Carla Serrat va iniciar al setembre del 2013 i que ara ha finalitzat a Vic.? Per aquesta exposició ha seleccionat un conjunt d’obres que es relacionen donant sentit i forma a aquesta experiència. El projecte parteix sobretot de referències i elements del cos, del seu o de persones del seu entorn, d’històries personals i perceptives, de diàlegs interns, de la intimitat… i en definitiva de la necessitat de narrar, de construir a partir de les experiències i situacions viscudes.
Digues la teva! s’ha previst del 15 de maig al 20 de setembre. Es un projecte impulsat de manera conjunta entre ACVic Centre d’Arts Contemporànies i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, amb el suport del programa internacional Adobe Youth Voices i amb la participació de Les Salonnières. El projecte forma part del programa Hibridacions i Contextos. Projecte col·laboratiu centres d'art i escoles d'art de Catalunya. Taller que ha desplegat el procés de realització de diversos projectes audiovisuals, mitjançant la formació en programes de retoc d'imatge i d'edició de vídeo. Ha combinat l'aprenentatge tècnic amb la conceptualització, la tematització, l'organització de les tasques i l'estructuració d'un equip de treball per portar-ho a terme. Temes com la feina, els anhels, el futur, la inseguretat, els prejudicis, els rols, les etiquetes, la rutina, la identitat, han servit per construir una sèrie de curtmetratges tractats des de l'animació, la ficció o el vídeo experimental. En aquest cas l'art i la comunicació esdevé una eina de cohesió, expressió o denúncia social. Qüestions com, què ens agrada i ens desagrada de nostre entorn? quins són els desitjos, anhels o preocupacions que volem manifestar? Com podem expressar les nostres idees i com ens organitzem en grup per realitzar-les?, han servit per articular les diverses fases del taller. A partir d'aquesta experiència que combina aprenentatge i producció, sota el títol Digues la teva!, els joves participants han decidit els continguts dels seus treballs i els han portat a terme. Vídeos i participants: Curt Absurd: Nàbia Adillon, Núria Molist, Judit Mas, Júlia Pujols, Ariadna Noguer, Ferran Vilardell, Ivette Puigdesens i Albert Soldevila; Genesis: Iria Corominas, Queralt Guinart, Paula Fiuela, Júlia Jiménez i Maria Vilar; What about you?: Dani Bueno, José López, Marta Vila, Laura Ricart, Mireia Rubio i Eva Vílchez; Xoriço: Cristina Albó, Arnau Dinarès, Joan Dorca, Sandra Funes, ?Carla Serra, Adai Suriñach, Magalí Vilalta i Pau Vilella i Etiquetats: Míriam Bruguera, Anna Escarrabill, Eduard Estrella, Violeta Picó i Núria Tió.