Expo Josep Coll 2022 baner
Jaume Plensa, una conversa silenciosa a Galerie Lelong

Notícies

Jaume Plensa, una conversa silenciosa a Galerie Lelong

bonart - 07/10/19
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catbanner-elscatala-180x180px
Galerie Lelong, 13 rue de Téhéran de Paris, presenta una nova mostra individual de Jaume Plensa del 10 d’octubre al 16 de novembre de 2019.

Jaume Plensa ha concebut aquesta nova exposició com una conversa silenciosa. A la primera part de la galeria, tres caps de noies, d’uns tres metres d’alçada, s’alcen al terra. Originalment tallada en troncs d’arbres i fosa en bronze, l’allargament de les cares és molt més pronunciat que en altres de les obres de l’artista, visibles en llocs com el Museu Perez, Miami, el Museu de Seattle, la ciutat de Bordeus i altres llocs. L’anamorfosi és captivadora.

Davant d’aquestes tres figures, que tenen els ulls tancats, a l’altra part de la galeria, es troba un retrat d’una jove, també fosa en bronze, al centre de la sala. Està suspesa del sostre i una mà, posada davant de la boca, el dit índex alçat, convida al silenci. Aquestes quatre escultures porten el nom de les noies joves del qual són el retrat (Julia, Laura, Wilsis, Minna), però els trets facials han estat tan allargats que es converteixen en irreconeixibles, prenent així una dimensió universal.A la imatge, escultura de Jaume Plensa.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1