banner-elscatala-817x88px

Exposicions

Fragments de la col·lecció de Jean-Paul Najar a l'Espai Mas d'en Dorra

bonart fortià - 17/05/14
Gif_Viladot_180x180_22Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
Del 10 de maig al 15 de juny l'Espai Mas d'en Dorra de Fortià presenta l'exposició Jean-Paul Najar: diàlegs París-Nova York, 60' 80'. La mostra exposa fragments de la col·lecció privada de Jean-Paul Najar, galerista a Paris durant les dècades dels 60 i 80. Els artistes participants són .

Nascut a l’Argentina  (Buenos Aires) el 1948, Jean Paul Najar Obregón es va traslladar a viure a París i, de fet, és francès d’adopció. El fet de moure’s en el si d’una família dedicada als negocis el va dur a estudiar Economia Política a la prestigiosa universitat Paris 9, Paris-Dauphine.

Des de ben aviat Jean Paul havia destacat molt en els estudis de música i sempre havia tingut interès per l’art i els seus processos i segurament això va influir poderosament en el fet que acabés dedicant-se a la recerca sobre temes relacionats amb l’art contemporani, fet aquest que el va portar a iniciar una col·lecció molt particular.

El seva activitat com a teòric i col·leccionista l’ha alternat també amb la de dissenyador de moda, activitat aquesta que li ha permès col·laborar molt estretament amb fotògrafs mítics com Robert Doisneau i a veure com alguns dels seus dissenys figuren al costat dels de creadors de moda molt cèlebres. Darrerament, aquesta és una activitat que ell ha reprès amb notable èxit.

El fons de la seva col·lecció ha estat objecte de diferents mostres internacionals entre les qual podríem destacar la feta l’any 1990, amb motiu de l’obertura de la Fundació Deustch  a  Belmont sur Lausanne (Suïssa); la que es va poder veure al Museu d’Art de Girona l’any 1997 i la més recent, feta a Venecia amb motiu de la Bienal 2013, a la Fundació Peggy Guggenheim i al palau Grimani Marcello.

En repetides ocasions Jean Paul Najar ha manifestat el seu interès per poder fer un museu a Catalunya. El que és evident és que avui per avui la seva és una col·lecció cabdal per il·lustrar el que es va esdevenir en l’àmbit de l’abstracció i del minimalisme entre finals dels anys 60 i els anys 90 del segle XX, especialment a França i als EUA.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner