FCC-Segell-banner4
La Fundació Pilar i Joan Miró presenta una exposició de Josef Albers i Joan Miró

Exposicions

La Fundació Pilar i Joan Miró presenta una exposició de Josef Albers i Joan Miró

bonart palma - 20/05/14
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)BanerJaumeRiba05
El tinent de batlle de Cultura i Esports de Palma, Fernando Gilet, el director de la Fundació Josef i Anni Albers, Nicholas Fox Weber, i la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Elvira Cámara, han presentat l'exposició de Josef Albers/Joan Miró “Ardor de la mirada”, que s'inaugurarà el dia 22 de maig a la Fundació Pilar i Joan Miró i que reuneix més de 200 obres entre pintures, gravats, dibuixos, objectes i escultures d'aquests dos artistes universals del segle XX.

L'exposició, que romandrà oberta al públic fins al 21 de setembre, ocupa les zones Espai Estrella, Espai Cúbic, Espai Zero i corredor de la Fundació, i exposa 114 obres procedents de la Fundació Josef i Anni Albers i 93 treballs procedents de la Fundació Pilar i Joan Miró.

Fernando Gilet ha subratllat durant l'acte de presentació la transcendència artística d'aquesta exposició, “ja que la mostra presenta l'obra de dos grans mestres del segle XX, una exposició conjunta que mai abans s'havia realitzat. Són més de 200 obres on es fusionen pintures, dibuixos, i escultures de Miró i pintures, gravats i obres damunt vidre d’Albers, que posen de manifest el sorprenent paral·lelisme visual i mental entre els dos artistes.”

El tinent de batlle ha posat l'accent principalment que “serà una exposició sense precedents i per això estam d'enhorabona de poder contemplar l'obra de dos pintors genials”.

El president de la Fundació Josef i Anni Albers, Nicholas Fox, ha posat l'accent que aquesta exposició “reuneix dos artistes tan diferents com universals, que s'ajunten en una explosió d'alegria artística. Encara que sembli que existeix molta distància artística entre Albers i Miró, a tots dos els uneixen nombroses similituds comunes, ja que l'obra de cadascun d'ells reflecteix la bellesa i la qualitat artística dels seus treballs”.

Nicholas Fox ha conclòs que, encara que es desconeix si varen arribar a tenir relació personal directa tots dos artistes, sí que varen coincidir el 1950 al Harvard University Graduate Center, convidats per Walter Gropius per a decorar la nova seu de la Universitat de Harvard.

La directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Elvira Cámara, després de recordar que l'exposició es portava gestant des de fa gairebé un any, ha incidit que “els dos artistes tenen elements artístics molt confluents per la seva atracció davant qualsevol format artístic i pel seu afany d'innovar. Els dos artistes tenen una simbiosi artística que ens obre perspectives insospitades”.

Aquesta simbiosi es reflecteix en una exposició que constata que tots dos artistes compartien i apreciaven tota forma d'innovació i experimentació artística, jugant amb formes i colors.

A la imatge, Fernando Gilet, Nicholas Fox, Fernando Gilet i Elvira Cámara, moments abans de la roda de premsa en la qual s’ha presentat l'exposició.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021