El Museu Guggenheim Bilbao presenta l'exposició Thomas Struth, un viatge complet per l'innovador treball al llarg de cinc dècades d'un dels fotògrafs europeus més influents de la postguerra, l'evolució artística s'ha vist marcada per les preocupacions socials. Les imatges de Thomas Struth (Geldern, Alemanya, 1954) tenen un caràcter distintiu per les preguntes que plantegen, al voltant de temes com l'espai públic, els llaços familiars, la naturalesa i la cultura, o els límits de les noves tecnologies. Així, Struth aborda qüestions fonamentals com la inestabilitat de les estructures socials o la fragilitat de l'existència humana a través imatges amb una elegància formal que susciten la participació i empatia del públic cap a aquests temes.
L'exposició connecta les primeres idees de Struth, presents en el material d'arxiu recopilat per l'artista, amb els seus grups d'obres acabades com Llocs inconscients (Unconscious Places), Retrats de família (Family Portraits), Públic (Audience), Fotografies de museus (Museum Photographs), Noves imatges del paradís (New Pictures from Paradise), i Aquest lloc (This Place).
Al seu torn, aquests grups estableixen un diàleg amb altres obres com el Projecte Berlín (Berlin Projekt), una videoinstal·lació concebuda en 1997 en col·laboració amb l'artista multimèdia Klaus vom Bruch, i amb altres grups més recents com Natura & Polítiques (Nature & Politics), Animals (Animals), o les fotografies de paisatges i flors creades per a les sales de l'hospital Lindberg. Les relacions entre aquests treballs ressalten la capacitat d'Struth per combinar l'anàlisi amb la creació fotogràfica en múltiples subjectes i mitjans, donant com a resultat imatges poderoses.
Comissariada per Thomas Weski i Lucía Agirre, la mostra es porrà visitar fins al 19 de gener del 2030.