Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Cervera amb les Jornades Europees de Patrimoni

Cervera amb les Jornades Europees de Patrimoni
bonart cervera - 09/10/19

Cervera, com a Capital de la Cultura Catalana 2019, dóna el tret de sortida a les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb la presentació del projecte de producció pròpia A peu de Museu. Rutes temàtiques per Cervera. Es tracta d'un aplicatiu que convida a recórrer els carrers de Cervera des d’un nou punt de vista. La tecnologia del mòbil ens permetrà entrar en històries úniques i personals de la mà de tres dones que representen tres moments crucials de la història de Cervera. Les seves veus acompanyaran els visitants per diferents indrets patrimonials i descobriran què s’hi amaga al seu interior. Seguint totes les opcions que es proposen, es podran intuir alguns episodis d’un passat que ens ajudaran a entendre una ciutat en constant transformació.

Aquestes rutes, previstes per a tots els públics i gratuïtes, resseguiran diferents punts singulars de la ciutat mitjançant uns codis QR, que donaran accés a diferents continguts audiovisuals en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Les audioguies dels tres personatges femenins documentats als segles XIV, XV i XVIII permetran descobrir el passat medieval, jueu i barroc que s’amaga entre els murs de la ciutat actual.

El projecte té un caràcter volgudament reivindicatiu en clau de gènere i, per això, les protagonistes són tres dones que representen no només tres moments històrics, sinó també tres condicions socials. En temps medieval, Margarida fou la dona esclava del senyor Menarguens. Regina, la protagonista de la Cervera jueva, formava part d’una família important de la ciutat, els Quercí. Al segle XVIII, Ignàsia Brach, més coneguda com a Nasa Tabaco, va regentar una taberna en la rígida Cervera universitària. L’App web convida a seguir el periple dels encàrrecs pel carrer Major de la mà de la Margarida d’en Menarguens, a conèixer les renúncies socials a les quals es veu empesa la Regina com a vídua d’Issach de Quercí o en darrera instància, viure l’inici de curs a la Universitat amb la tavernera Nasa Tabaco.   

A la imatge, detall del cartell promocional de l'activitat.
JP_Bonart-180x180-Online_Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px