El projecte de gestió del Centre d’Art i Creació que ha presentat l’equip de Tres Serveis Culturals integrat per Tina Codina i Mpau Ruiz està basat en la seva experiència anterior en la gestió del Centre de Recursos de Creació Contemporània del Quarter d’Intendència i també en altres projectes que han dut a terme els darrers anys, com els programes de residències i intercanvi d’artistes del Casal de Cultura Can Gelabert, o l’organització dels tallers de gravat i enquadernació que han permès la realització de cursos i la utilització dels tallers per part de diversos artistes tan locals com internacionals.
El projecte del nou equip coordinador i gestor del Centre d’Art i Creació Ses Voltes està molt relacionat amb la línia d’investigació que han desenvolupat durant els dos darrers anys Tres. Serveis Culturals i per la qual han realitzat unes 20 activitats formatives i d’investigació autogestionades. Totes aquestes experiències avalen un projecte amb un alt grau de coneixement de l’entorn i de diferents iniciatives locals.
La proposta de Tres Serveis Culturals és essencialment un projecte de gestió cultural que recull el conjunt d’estratègies utilitzades en altres iniciatives professionals seves per a facilitar un adequat accés al patrimoni cultural per part de la societat.
Tina Codina i MPau Ruiz han explicat el seu concepte del Centre d’Art i Creació Ses Voltes com un espai obert i de relació, un espai aglutinador que doni respostes a tots els interessos creatius, evidentment respectant i donant continuïtat als acords institucionals i internacionals que s’han dut a terme en el darrer període de gestió a Ses Voltes i en estreta col·laboració amb la Fundació Palma Espais d’Art.
Les accions que es duguin a terme al CAC han de ser consensuades amb els artistes visuals, però també els actors i actrius, els músics, els cineastes, els gestors culturals, els comissaris i crítics d’art, els programadors, els productors i, en definitiva, tots els agents culturals. El seu objectiu –han dit- és oferir un espai de relació en el que puguin posar en comú totes les seves inquietuds i trobar resposta a les seves necessitats formatives, a través de les relacions entre col·lectius avançant en el fet creatiu per tal que la nostra ciutat es situï al nivell d’altres capitals europees.
Amb aquest posicionament no tan sols pretenen que el CAC sigui un espai de cooperació, sinó que també tingui cura de la formació continuada dels professionals a través d’un programa de cursos, tallers i monogràfics que els hi permetin millorar i descobrir alternatives a les seves eines habituals. En aquesta el seu projecte conté un seguit de propostes de cursos de tècniques específiques, cursos d’estratègies i activitats puntuals que pretenen ser el reforç necessari per a tots els professionals.
Les sinèrgies seran la clau del projecte de Tina Codina i Mpau Ruiz, en aquest sentit, han emfatitzat la importància de les relacions amb altres institucions que podran complementar el treball que es realitzi des del centre. Continuaran amb les relacions establertes en aquest darrer any i treballaran per formar part del teixit cultural de la ciutat oferint els espais i programacions en relació a altres activitats ja estables al calendari de la ciutat: Nit de l’Art, Palma Brunch, Palma amb la Dansa, Encontre Internacional de Compositors i altres esdeveniments que es relacionin amb la creació contemporània.
La internacionalització del CAC l’aconseguiran a través d’un programa de residència i intercanvi d’artistes que consistirà en estades creatives dins l’àmbit de les arts plàstiques, el disseny i les noves tecnologies.
L’inici d’aquesta nova etapa es materialitzarà en el projecte: #enconstrucció. Un projecte participatiu per iniciar una nova etapa al Centre d’Art i Creació Ses Voltes, en el qual les gestores es situen com a mediadores dels diferents col·lectius, fomentant les connexions entre ells, debatent quins poden ser els punts de trobada en aquest espai i quins punts s’han de treballar durant el període de la seva gestió.