Passatge Studio del Passatge de Masoliver de Barcelona presenta del 9 al 18 de juliol l’exposició Leftovers (restes). Serà serà la sisena exposició a Passatge Studio. Es presentarà l’obra de sis artistes: Anna Barriball (Plymouth 1972), Patricia Dauder (Barcelona 1973), Peter Simpson (Londres 1987), Nastja Sade Ronkko (Jyvaskyla 1985), Enric Farrés Duran (Palafrugell 1983) i Jaime Pitarch (Barcelona, 1963). Aquest artistes comparteixen un interès per treballar amb elements residuals del seu entorn immediat. Amb els seus gestos amplifiquen allò romanent, desapercebut, sobrant del nostre món diari.
Jaime Pitarch treballa amb objectes quotidians que transforma despullant-los dels seus usos rutinaris, utilitzant estratègies inventives i enginyoses de re-contextualització amb els seus jocs de paraules. Enric Farrés Duran presentarà un ranking dels millor punts de llibre que troba oblidats en llibres de 2ona mà mentre treballa en una llibreria. Nastja Sade Ronkko ha recuperat casettes obsolets de cançons romàntiques perdudes en el temps establint un diàleg entre elles. Anna Barriball mostrarà un dels seus nou vídeos a on explora els efectes de la llum captada a la nit des de la finestra del seu estudi. A Barriball li interessa allò que la imatge revela i el que la lent capta automàticament: com la pols de la finestra, o simplement el reflex del flash en el vidre. Patricia Dauder recontextualitzarà a l’espai un grup d’escultures del 2004 que investiguen les formes negatives i positives, el buit y la massa, de formes circulars, com recipients, tubs o boles. Les abstraccions de Peter Simpson estan fetes amb material de rebuig i retalls que recicla de prèvies obres que no han sigut exitoses. Són composicions que estan en constant flux fins que l'artista 'descobreix' algun tipus de relació o idea entre els elements que ha anat combinant.
Aquesta exposició coorganitzada per Carolina Grau i Bernat Daviu explora afinitats amb la naturalesa de Passatge Studio, un lloc que alterna les funcions? d'estudi de producció artística amb la d'espai expositiu; un lloc propici per posar en tensió l’hermetisme de l’espai de treball de l’artista amb la visibilitat d’un espai obert al públic.