FCC-Segell-banner4
Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2014

Notícies

Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2014

bonart amposta - 21/07/14
BanerVictor04Nial nou-180x178
El dia 24 de juliol s’inaugurarà a Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre la BIAM 2014, l’exposició de la tretzena edició del Premi Biennal d’Art Ciutat d’Amposta, un dels certàmens més consolidats del panorama estatal i català que ha esdevingut un aparador de l’art emergent i alhora un termòstat de la creació contemporània. En total, en aquesta nova edició de la Biennal –la segona baix l’aixopluc de Lo Pati- dirigida per l’artista ampostí Manel Margalef, s’hi han presentat 160 artistes provinents d’arreu de l’Estat, entre els quals el jurat n’ha seleccionat setze. Es tracta d’Álex Francés, Anna Dot, Avelino Sala, Chus Garcia-Fraile, Cristina Garrido, David Mutiloa, Gerard Cuartero, Javier Pividal, Joan Morey, Juan Baraja, Laura F. Gibellini, Mar Arza, Mar Garcia, Marc Larré, Mariona Moncunill i Olalla Castro. Les obres presentades estaran exposades a Lo Pati fins al 30 d’agost i inclouen un ampli ventall de propostes, totes elles de gran qualitat i alt nivell, que, des dels diferents àmbits de la representació, plantegen una nova mirada revisada i diversa al convencionalisme de les diferents tècniques artístiques, amb treballs que van des de l’oli sobre llenç a la instal.lació, del dibuix al treball sobre paper fotogràfic, de la pintura in situ a la videocreació.

“Són propostes que configuren una bona representació del que s’està duent a terme en el context proper i no tant proper”, assenyala Marina Vives, crítica, editora, cap de redacció de la revista A*Desk i membre del jurat del Premi. Per a Vives, la BIAM s’ha convertit en un certamen “imprescindible” “un far en la tempesta” enmig dels “temps complicats que ens ha tocat viure” perquè és una convocatòria que es manté i es consolida a diferència d’altres que apareixen i desapareixen i perquè és un premi que porta implícit “un segell de qualitat, exigència i suport” per als artistes.

Juntament amb Marina Vives, el jurat l’integren Álvaro de los Ángeles, curator independent i docent a la UPV – Universitat Politècnica de València; Pedro Maisterra, director de la galeria Maisterravalbuena de Madrid; Manuel Segade, comissari i investigador independent; i Manel Margalef, director de la Biennal. El dia 24 durant la inauguració es donarà a conèixer el nom de l’artista guanyador o guanyadora d’entre els setze seleccionats. El premi de la BIAM està dotat en 4.000 euros.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-