FCC-Segell-banner4
Puig Manera, Alberto Fabra i Navarro Vives a Benedormiens

Exposicions

Puig Manera, Alberto Fabra i Navarro Vives a Benedormiens

bonart castell d'aro - 26/07/14
banner-elscatala-180x180px180x180
El dia 2 d'agost a les 20 hores s'inaugura en el Castell de Benedormiens de Castell d'Aro l'exposició Art cinètic i constructivista amb obres de Joan Puig Manera, Alberto Fabra i Josep Navarro Vives.

Joan Puig Manera (1921-2013). Nascut a Olot, però empordanès d'adopció, és considerat un dels pioners de l'art cinètic a Europa i un dels representants de l'avantguarda geomètrica. La seva pintura, elegant i subtil té com a protagonista el moviment i el gemotrisme. Molt interessat per la llum, juga amb el color, els degradats i les veladures per provocar una vibració molt més acusada.

Alberto Fabra (1920-2011). Segons el crític Giralt-Miracle "l'obra de Fabra ha esdevingut cinètic després d'un llarg recorregut tècnic i estilístic que tingué els seus orígens en el cubisme... Davant dels seus quadres ens adonem que hi ha quelcom més que un moviment visual o muscular, hi ha un auténtic repte o provocació a la intel·ligència. Per això, amb elements tan essencials aconsegueix composicions serials de gran atractiu i evident fantasia".

Josep Navarro Vives (1931). A partir de la segona meitat dels 60, Navarro Vives evoluciona progressivament a una abstracció geomètrica orientada a l'estudi del moviment afrontant un desaflament pictòric, l'abstracció geomètrica i el cinetisme. Una etapa creativa amb dos moments ben marcats: el primer (1969-1976) que s'identifica amb un treball constructiu, d'investigació del moviment a través dels mòduls, de repeticions estructurals, i el segon (1973-1976) en el que elabora una vibració òptica basant-se únicament en el joc del color i la llum.

La mostra es podrà visitar fins al 14 de setembre del 2014.

A la imatge, detall d'una de Josep Navarro Vives.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021