Expo Josep Coll 2022 baner
El Rec.0 celebra el seu 10è aniversari mirant el futur del barri del Rec

Notícies

El Rec.0 celebra el seu 10è aniversari mirant el futur del barri del Rec

La-Galeria-201602-recursBaner_Viladot_Bonart_360x356
El Rec.020 ja té dates: del dimecres 6 al dissabte 9 de novembre el barri del Rec d’Igualada tornarà a convertir-se en l’epicentre de la moda i la venda radical d’estocs. Sens dubte, serà una edició molt especial, ja que es compliran deu anys des que un grup d'igualadins van engegar aquest projecte en el vell barri industrial del Rec d'Igualada per posar-lo en valor i mostrar-ne el gran patrimoni industrial.

Amb la celebració del 10è aniversari, el Rec.0 mirarà enrere i farà balanç d’aquesta dècada: què ha passat en 10 anys? S’ha aconseguit fer visible el valor patrimonial del barri del Rec, la ciutadania n’ha canviat la percepció i actualment es considera un barri amb valor, amb una vintena d’empreses i projectes instal.lades al Rec d’Igualada contribuint també fer-lo visible. Queda pendent la reforma urbanística que permeti que el barri del Rec esdevingui un referent a la ciutat i, perquè no, al país. Avui, aquesta reforma s'està engegant i hauria de possibilitar que el Rec tingui vida tot l'any i que el projecte Rec.0 doni per aconseguit l'objectiu pel qual va néixer.

Mentrestant, seguim fent visible l'extraordinari patrimoni de les adoberies amb aquest experiment de retail, que seguirà sent el centre del festival, amb pop-up stores de les millors marques que ocuparan les adoberies buides, però també amb una aposta clara per la cultura en diferents formats. En aquesta edició, hi participaran més de 80 marques i es transformaran 60 velles fàbriques en pop-up stores de moda i disseny, a més d’una amplia oferta gastronòmica i un gran nombre de propostes culturals al llarg de tot el circuit.

També serà en aquest proper Rec.0, on és voldrà mostrar al visitant el barri del Rec més
autèntic i real, no tan sols les velles fàbriques transformades, sinó també l’essència i la
tradició industrial d’aquest barri. Amb aquest escenari industrial, i durant els darrers deu anys, Rec.0 Experimental Stores, ha transformat dos cops l’any, les velles fàbriques del barri del Rec en desús en pop-up stores de moda i disseny. Una transformació efímera de tan sols 4 dies, però que ha permès mostrar tot el potencial del barri. Rec.0|Experimental Stores s’ha convertit en la concentració més gran de vendes especials de marques i dissenyadors de moda que es fa a Europa, s’ha consolidat amb deu anys com un nou format de retail atractiu i innovador per
a les marques i els consumidors. El que va néixer com un experiment per donar a conèixer un vell barri amenaçat s’ha convertit en un gran esdeveniment que va rebre, en la passada edició de primavera, 100.000 visitants.

A la imatge foto de Marc Vila.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat