Miguel Condé encapçala la llista dels artistes que participen activament en el Record’Art... 40 anys d’art a Cadaqués, una celebració que ha estat promoguda per l’arquitecte Julio Laviña Batallé. Aquest esdeveniment artístic que vol tornar a situar Cadaqués en el punt d’atracció cultural va començar el 26 de juliol i es clourà el 10 d’agost.
Miguel Condé ha estat convidat a realitzar un estatge de gravat en el taller galeria Fort acompanyat de la gravadora Marta Torres, la demostració va ser realitzada en el mateix àmbit on actualment s’està duent a terme l’exposició del 34 Mini Print International en la que participen 740 artistes. Dolors Lujan, Montse Marcet Soler, Mónica Covaleda, Elvira Rodríguez Roura, Miguel Barbosa Mateo, Carmen Parellada i Casandra Fernández són els representants de Sitges i la comarca del Garraf, alumnes o amics de Núria Corretgé que manté el seu El Taller al carrer de sant Sebastià a Sitges on com cada estiu la gravadora Alicia Diaz Rinaldi, realitzarà el seu curs, enguany dedicat al llibre d’artista.
Un altre veterà artista sitgetà que va estar present en les celebracions d’aquests 40 anys d’art a Cadaqués va ser el fotògraf Tony Keeler, que hi participa amb un retrat fotogràfic de Joan Ponç, artista per al qual l’art era una manera de dialogar amb el misteri de l’invisible. Nascut en el 1933 a Connecticut, Estats Units, Tony Keeler va llicenciar-se en ciències polítiques a la Universitat Harvard. La seva vocació però, va impulsar-lo a canviar de destí i va estudiar fotografia amb el reconegut fotògraf William Mortensen. El 1960, Keeler i la seva esposa, Linda Klipstein, van emigrar a Catalunya per instal·lar-se definitivament a Sitges. Aquí Keeler va iniciar la seva trajectòria fotogràfica muntant el seu primer estudi de retrats al, aleshores anomenat, carrer dos de maig de 1808 de Sitges. Keeler també va passar temporades a Eivissa i a Cadaqués, on va realitzar reportatges i retrats de Salvador Dalí i la seva cort d’admiradors i amics. Recentment una selecció foren exposats a l’enoteca Kva del carrer Major de Sitges.
D’altra banda la societat Casino L’Amistat de Cadaqués té prevista el 13 d’agost la inauguració d’Adolfo Rua i Ricardo Ravetllat, dos artistes que pertanyen a la segona generació d’argentins sitgetans que els anys setanta varen arribar a Espanya fugin de les dictadures militars del con Sud. Tots dos, Rua i Ravetllat, han estat actius en el panorama artístic sitgetà però també han destacat per la projecció europea que han fet de la seva obra: Rua en el camp pictòric i en mercat artístic holandès, sobretot i especialment, en la fira d’art de Noordwijk; i Ravetllat en galeries de Berlín, Buenos Aires i Cadaqués on es va establir el 2013 i on ha exposat a la galeria Patrick J. Domken. De Ravetllat és la cadira amb aspecte d’eriçó que va presentar-se en l’exposició dedicada a Miguel Utrillo el 2009 en l’àmbit expositiu del Mercat Vell de Sitges, en la que participaren D. Lujan, C. Parellada, Alex Voinea, Josep Puigmartí, Barbadillo i Rey entre d’altres.
Cadaqués i Sitges han compartit al llarg de la seva rica història de paral·lelismes i característiques que els han fet poblacions úniques per la seva personalitat carismàtica, pel seu aïllament i per l’acolliment que han donat als artistes. Cadaqués compta actualment amb 14 galeries i tallers d’art, l’atractiu de la Casa Museu de Salvador Dalí a Port-Lligat i la seva estampa de façanes blanques fuetejades pel vent de la Tramuntana. Com deia Dalí: Sitges tampoc.
A les imatges, Miguel Condé al Taller Fort i la inauguració de l'exposició a la Galeria Patrick Domkem.