Traç inmaterial es l’aposta d’enguany de la Casa de Cultura Santanyí per donar cabuda a la veu d’artistes joves de les Balears. Gabriela Meunié (Santanyí, 1987) exposa al voltant de 35 peces que inclouen pintura, escultura i instal·lacions i una video projecció que mostra el procés creatiu de l’artista.
L’exposició es pot veure des del 7 al 14 d’agost a Santanyí i mostra el treball realitzat els darrers anys a Palma, a Barcelona i a França.
Meunié se centra a Traç Immaterial en qüestions com la identitat i la societat contemporània, la confrontació dels mons i les classes socials i crea un llenguatge visual propi alhora que utilitza multitud de materials a les seves teles. També inclou dues escultures amb les que pretén reflexionar sobre el consum excessiu de carn a la nostra societat actual.
Els conflictes generacionals i de gènere són un altra dels seus fonaments. La mostra La Tousseints –que amb francés sona igual que tots els pits- forma part de l’exposicio que ara es pot veure a Santanyí i va tenir una gran acollida el dia de la seva inauguració, al noviembre de l’any passat, a la Galeria L’Ombilical, a Bordeus.
Gabriela Meunié viu i treballa des de fa dos anys a Bordeus. Ha desenvolupat part de la seva obra als tallers de Le vivre de l’art, una associació cultural que ha reconvertit antigues cases de l’Autoritat Portuària francesa en un lloc multidiscipliar que inclou tallers per a artistes residents i sales d’exposicions i és a més, seu d’esdeveniments culturals.
El 7 d’agost a les 20.30 h. es durà a terme una performance al pati de l’espai expositiu de Santanyí a càrrec de dos actors francesos, que expressaran amb moviment i sons el que els inspira la el treball dels darrers anys exposat ara a Santanyí.
Gabriela Meunié exposa per primera vegada a l’espai públic de l’Ajuntament del poble on ha nascut i que l’ha vista créixer. De pare i mare relacionats amb les arts escèniques i visuals, G. Menunié cresqué en un àmbit familiar i educatiu on la creativitat era la base del desenvolupament artístic i personal de cada un. El seu pare, Julien Meunié (França, 1958), va ser un artista consolidat a les Illes i amb una ampla projecció internacional, ja que va realizar nombroses exposicions individuals i col·lectives a França, Suïssa, Corea, Anglaterra o Canadà.Meunié ha realizat varis cursos relacionats amb les tècniques de les arts visuals però sobretot ha tengut una disciplina i un impuls artístics que l’ha duta a experimentar amb materials, tècniques i que l’han feta, d’alguna manera, autodidacta.