banner-elscatala-817x88px
Inaugurada la Fira d’Antiguitats de Vic 2014

Certàmens

Inaugurada la Fira d’Antiguitats de Vic 2014

Alexandra Planas vic - 20/08/14
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWImpremta Pages - banner-180x178
La 23a edició de la Fira d'Antiguitats de Vic va obrir les seves portes en el recinte firal del Sucre de Vic. Aquesta mostra, que està considerada la tercera fira de referència de tot l'estat espanyol, enguany compta amb la presència d'una seixantena d'expositors d'arreu de Catalunya com també provinents de Castelló, el Principat d'Andorra i l'Isle en Dodon de França.

Les principals novetats d'aquesta edició són la mostra de bicicletes i velocípedes de mitjans del S.XIX d'Alemanya de la col·lecció d'Automòbils Salvador Claret al centre del recinte; la presència d'un taxador de dimecres a dissabte de 18h a 20h i el diumenge de 11h a 13h, que orientarà a tots a aquells visitants que ho necessitin sobre el preu i el valor dels seus mobles, quadres, objectes de decoració, etc… Una altra de les novetats és l'exposició Guarniments d'animals de peu rodó: cavalls, muls i ases que organitza l'Ecomuseu del Blat. Xarxa de patrimoni rural i el Museu de l'Art de la Pell/Grup de recerca del Món Rural (UVic), 2.002. Aquesta mostra explica l'origen i l'evolució dels animals de peu rodó així com de diverses tècniques que els grups humans han creat per enganxar-los als carros i altres eines agrícoles. Els plafons explicatius en completen amb una mostra de peces realitzades per basters i carreters, guarniments de treball d'animals de peu rodó i carros.

Per altra part, els visitants que ho vulguin podran participar en el sorteig d'una nit d'hotel a Barcelona acompanyat d'un bon sopar i una visita al Born Centre Cultural, omplint la part posterior de l'entrada i gaudiran de vals de descompte i 2x1 en els supermercats Bon Preu Esclat, el Museu de la Col·lecció d'Automòbils Salvador Claret i als Museus d'Art de la Pell i el Museu Episcopal.
Pel que fa els expositors que han participat en aquesta edició són els següents: Antiguitats Ramón i Cabrera, Navarre Antiquites, Antiguitats Costa, Valentí Agut, Antigüedades El Clásico, Michael J.Procter Antiques, Llibreria Antiquària Caballé, Numismàtica Borràs, Pere Aliguer-Lluís Orri, Jen Marc Terrenq, Antigüedades Aldaba, Sàrria de Llibres, Anna de la Iglesia, Coses d'Abans, Antiguitats i Restauracions Canal, Montblanc Espai d'Art, Arts i Oficis, Josep Riera, Antiguitats Plana, Joan i Joana, Stafford Cubero, Antiguitats Biel, Collado e Hijo, Fortuny, Art i Argent, Col.lecció d'Automòbils Salvador Claret, Joanna de Mòdena, César i Marta, Aquiles Aracil i Antigüedades Calderón. En l'apartat d'alimentació cal esmentar la presència d'Embotits de la Garrotxa Can Gaburra, Conserves Fontanet, S.C, Betara, S.L. i el Celler Cooperatiu Gandesa.

De les peces que es mostren en aquesta edició cal destacar les dues butaques dels anys quaranta de Jules Leleu (2.500 euros) que mostra Jean-Marc Terrenq, com també la safata de plata del segle XVIII amb punxons de Barcelona (1.800 euros) que s'exhibeix en l'estand de Joan i Joana de Barcelona i la taula holandesa del segle dinou de marqueteria caoba amb arbres frontals (4.500 euros). A l'estand d'Antiguitats Plana i destaquen uns plafons modernistes d'Aubert Escalè per valor de 3.000 euros. Les calaixeres i mobles isabelins d'Antiguitats i Restauracions Canal i de Josep Riera, també són dignes de fer-ne menció. En pintura, cal fer referència d'un quadre pintat amb la tècnica a l'oli de Joan-Josep Tharrats, d'1,30 x 1,30 de 4.200 euros. També cal esmentar un telescopi isabelí que ha portat aquest any la botiga Art i Argent de Banyoles. La fira es podrà visitar fins al 24 d’agost.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells