El 5 de novembre de 2019, a l'ACVIC hi tindrà lloc el taller pràctic d’Antoni Muntadas titulat "Una relectura de on subjectivity", on compartirà i explicarà les seves metodologies de treball, interpretant imatges dels mitjans de comunicació del context vigatà en relació amb les nocions de "traducció", "mitjans", "espai públic", "ideologia" i "poder".
Antoni Muntadas (Barcelona, 1942) viu a Nova York des de 1971. El seu treball aborda temes socials, polítics i de comunicació, com la relació entre l'espai públic i privat dins de determinats marcs socials, o els canals d'informació i la forma en què són utilitzats per censurar o promulgar idees. A mitjan anys noranta inaugura una línia d'investigació dedicada a l'estudi de la traducció cultural entesa com un fenomen contemporani. Així ho representa la sèrie de projectes titulada On Translation (1995 - en curs), amb què Muntadas ofereix un seguit d'estímuls per a la reflexió sobre aquesta tasca en la globalització, dialoga amb els debats actuals dels estudis de la traducció i els vincula a l'estudi crític dels mitjans i a la producció artística.
Muntadas ha impartit i dirigit seminaris a diverses institucions d'Europa i dels Estats Units, ha estat artista resident i professor en diversos centres d'investigació i educació. Destaca la seva llarga trajectòria com a professor convidat del Programa d'Arts Visuals a l'Escola d'Arquitectura del MIT, a Cambridge (1977-2014). Actualment és professor de la Universitat IUAV de Venècia.
Muntadas ha rebut diversos premis i beques per part d'institucions com la John Simon Guggenheim Memorial Foundation, la Rockefeller Foundation, el National Endowment for the Arts, el New York State Council on the Arts, Ars Electronica de Linz, Laser d'Or de Locarno, el Premi Nacional d'Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya i el Premio Velázquez de las Artes Plásticas, atorgat pel Ministeri de Cultura espanyol.
Ha exposat en diversos museus, com el MoMA de Nova York, el Berkeley Art Museum de Califòrnia, el Musée d'Art Contemporain de Montreal, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, el Museo de Arte Moderno de Buenos Aires, el Museu de Arte Moderna de Río de Janeiro i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona.