Pintor i cuiner d’origen sicilià establert a Palafrugell, Tano Pisano ha creat una obra antropològica sobre el recuit amb 260 receptes acompanyades de textos, poesia, fotografies, aquarel·les i música, que suposa una revolució en la manera de tractar el recuit, ja que fins ara només se l’ha presentat en cru i habitualment com a postre i Pisano s’aventura a cuinar-lo tant en fred com en calent, cru, cuit, dolç i salat. La presentació es farà el dia 19 de setembre a la plaça de l’església d’Ullastret (Baix Empordà) a les set de la tarda, seguida d’una degustació de diferents receptes preparades per l’autor i també per cuiners de la Cuina de l’Empordanet, artesans del recuit, i dos particulars. L’acte serà presentat pel periodista Salvador Garcia Arbós i comptarà amb les intervencions de Jordi Bonet Coll, autor de l’obra ‘El llibre del recuit: vida i miracles d’un llevant a taula’ i d’un dels textos del llibre, l’alcalde accidental d’Ullastret, Gerard Cateura Gálvez, i la participació musical de Sílvia Pérez Cruz, músic i cantant.
‘El recuit, recuit. Llibre de receptes’ (Ediciones Omega, 2014) “és el llibre d’un cuiner i un pintor que entén la gastronomia com un acte cultural bàsic”1, fruït de cinc anys d’investigació i treball de Tano Pisano, autor de les receptes, les il·lustracions i un dels textos. La resta són de Gerard Prohias, Enric Canut, Jordi Bonet Coll i Eva Montagut; les fotos les han fet Maria Geli Masmiquel i Pili Planagumà; Àngels Polo s’ha encarregat de la traducció de l’italià al català i ha col·laborat en l'organització de les receptes; Glòria Cruz és autora del poema; i Sílvia Pérez Cruz, de la cançó original inclosa al llibre, composta i enregistrada expressament per a l’ocasió.