El Centre Cultural Terrassa (Rambla d’Ègara, 340) acull des del 18 de setembre fins al diumenge 5 d’octubre l’exposició Ritmes d’inspiració per a La Trobada, que aplega una trentena d’obres semiabstractes de l’artista terrassenca Núria Serra. L’origen de la mostra és la generositat desinteressada de Serra: la pintora ha cedit totes les seves creacions a La Trobada, el restaurant del temps, ideat i gestionat per la xarxa local d’entitats inclusives ALEI, i cada cèntim que s’obtingui de la seva venda, doncs, es destinarà a la sostenibili- tat financera de l’establiment, l’únic del món on es pot pagar amb diners (els clients convencionals) o temps (persones en risc d’exclusió que hi fan voluntariat), i que iguala i mescla els dos perfils a les seves taules.
Als quadres exposats, l’autora utilitza tècnica mixta sobre tela o fusta, i combina tonalitats clares: optimisme lluminós “davant l’època en què estem”. El seu gest solidari pretén obrir camí —donar exemple— a l’hora de posar l’art compromès que es cou a Terrassa al servei de la innovació social a favor dels més afec- tats per la pobresa, tant l’esdevinguda crònica com la sobrevinguda.
Amb entrada lliure i gratuïta, la mostra es podrà visitar en hores d’obertura de l’equipament terras- senc: de dilluns a dissabte de 16 a 21 h, i els diumenges amb funció, i ofereix visites amb l’artista els dis- sabtes 20 i 27, i els diumenges amb funció, sempre de 18 a 20 h. Els interessats a tenir-ne més informació o a adquirir-ne algun quadre poden trucar al 625 45 58 63 o escriure a latrobadaterrassa@gmail.com.
Han assistit a l’acte d’inauguració de la mostra Josep Ribera, director de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, que cedeix l’espai; Ricardo Ramírez, president d’ALEI; Xavier Casas, gerent-portaveu de La Trobada, i Antoni Salvadó, regidor delegat de Serveis Socials i de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa, entre altres representants d’administracions, institucions, entitats i empreses, i persones vincula- des a el restaurant del temps: equip, clients convencionals i del temps, voluntaris, col·laboradors, etc.
L’exposició s’emmarca, de fet, dins la campanya permanent Busquem #trobadors, amb què La Trobada vol identificar ciutadans i organitzacions que donin suport a la viabilitat financera de la iniciativa, una activitat d’economia social singular que dóna servei i crea valor per a tota la comunitat, i que no té ànim de lucre. Els trobadors poden contribuir de tres maneres a la sostenibilitat econòmica del restaurant: 1. dinant- hi, fent-hi dinars de grup i recomanant-lo; 2. fent-se’ n voluntaris per donar suport a la seva gestió, o 3. apor- tant-hi diners o espècies. Això últim és, precisament, el que ha fet l’artista Núria Serra en aquesta mostra.
Núria Serra és naturòpata i psicòloga, i està especialitzada en medicina xinesa. Paral·lelament, es de- dica a la pintura, seguint la tradició familiar. Després de diverses etapes pictòriques amb reconeguts mestres d’aquarel·la i d’oli, ha transgredit l’academicisme per endinsar-se en una fase definitiva amb esperit propi, amb diferents tècniques i materials innovadors. Més enllà del món perceptible de les coses, la seva semiabs- tracció es basa en un traç i un gest particular per exhibir, de manera més o menys velada, una contemplació poc ortodoxa de la màgia i el misteri molt pròpia de la nostra època. Ha exposat, entre altres sales, a l’associació cultural Cetres de Barcelona, a l’Aula Cultural Caixa Ter- rassa de Rubí, als Amics de les Arts i al Social de Terrassa, a la sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Sabadell, al Mediterrània Espai Fòrum de Palafrugell i a la galeria Everarts de París.
Fotos Berta Tiana/La Trobada