FCC-Segell-banner4
II Fòrum de Turisme i Art Contemporani de les Illes Balears

Notícies

II Fòrum de Turisme i Art Contemporani de les Illes Balears

Alexandra Planas palma - 20/09/14
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Impremta Pages - banner-180x178
El dia 19 de setembre es va celebrar el segon Fòrum de Turisme i Art Contemporani de les Illes Balears al Caixa Forum de Palma. Aquest Fòrum, que està organitzat per la Conselleria de Turisme i Esports, es constitueix com a punt de trobada entre gestors de destins turístics, els professionals de la cultura i l'art i les empreses del sector turístic. Tots tenen com a objectiu el d'intercanviar coneixements, experiències i reflexions sobre la importància del turisme cultural.

El Fòrum ha estat inaugurat per Montserrat Jaén Mercadal, directora General de Turisme. Ha comptat amb la presència de María de Corral, crítica i comissaria independent d'exposicions d'art modern i contemporani, Rosina Gómez-Baeza, socia directora i co-fundadora d'YGB ART a Madrid, Immaculada Benito, vicepresidenta executiva FEHM i Miquel Conde, propietari de l'Hotel Can Alomar, Can Cera i Calatrava.

Maria de Corral ha parlat sobre "l'atractiu de l'art Contemporani" i tot seguit Rosina Gómez-Baeza ha fet una ponència titulada "l'efecte multiplicador: Casos d'èxit en la gestió de recursos i equipaments". A partir de les 12:15, s'ha dut a terme una taula rodona que ha estat moderada per Elena Ruiz, directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa. Durant el debat de Corral ha defensat la professionalitat de les persones que es dediquen a aquest sector, així com ha volgut insistir en la idea "d'aconseguir la desestacionalització del turisme a Palma, ja que l'illa disposa d'infinitats de possibilitats" i en què "el turisme cultural és fonamental per l'illa, ja que és el que més gasta". També ha volgut remarcar que el turisme de les Balears "s'ha de vendre més car". Per la seva part, Gómez-Baeza ha citat diferents models de ciutats que han provocat un canvi "en el moment que hi han instal·lat equipaments culturals" i considera que un dels principals objectius que cal aconseguir per poder abastar moltes necessitats alhora "és el de la creació d'un consell científic com el de Barcelona". També ha remarcat en la idea de què "hem de mirar més enllà i hem de viatjar més". Miquel Conde ha parlat de què "cal rehabilitar i millorar tot el sector turístic que ens rodeja, ja que encara ens queda molta feina per fer" i ha afirmat que "Palma pot arribar a ser una ciutat destí tot l'any, ja que té el potencial suficient per ser-ho però per tal que això es pugui fer realitat estem obligats a canviar el model turístic". Finalment, Immaculada Benito ha parlat sobre la idea de què "cal gestionar de forma transversal els recursos de l'Illa, és a dir, aconseguir que la gestió sigui pública-privada" i també ha fet referència a la necessitat de reivindicar una llei de mecenatge "tot i que podem afirmar que la Reforma Fiscal ja està parlant d'aquest tema, un exemple el tenim a França, ja que ens ajudaria a impulsar que la marca turística es pogués consolidar com a producte". L'acte ha estat clausurat pel Conseller de Turisme i Esports, Jaume Martínez Llabrés.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021