Art, disseny, sostenibilitat, reflexió, medi ambient i cerca de solucions conjuntes per a problemàtiques socials més urgents. Drap-Art 19, Festival Internacional d’Art Sostenible, regresa del 15 de novembre al 19 de gener a la seva 23ª edició per convertir el Museu Marítim de Barcelona en un espai de cultura i participació en un entorn a la necessitat d’un desenvolupament més sostenible.
Durant més de dos mesos, més de 28 obres de 22 artistes internacionals (9 elegits per convocatòria pública i 13 convidats) llençaran el Museu Marítim de Barcelona demostrant que moltes vegades es considera que pot ser bàsica que pot adquirir una segona vida en forma d’obra d’art. i peces de disseny. Són obres que van néixer, algunes vegades per denunciar el consum real de desaforat, altres vegades com a evidència de la gran cantitat de residus que generen, altres des del romanticisme dels artistes que plasmen en les seves obres el desig d’un millor entorn, i en tots els casos amb l’objectiu de crear consciència social per aconseguir un desenvolupament més sostenible, tant ambient com social.
Així podran versar en Drap-Art 19 obres que representen figures d’animals creades a partir d’objectes tan diversos com taules de monopatí de la mà del francès Julien Deniau (Versalles, 1976, Elements Base de la Galeria), o creatures marines inventades a partir de belles i desechos recogidos en el mar (Noni Font, Barcelona, 1962). Igual de sorprenent és Pez Cabeza, l’obra de Mario Soria (1966, Barcelona, N2 Galería) que sembla una vista senzilla sobre un òlec enmarcat, però que en realitat és una composició que combina pintura, fusta, juguetes de plàstic olvidats i fins ara peces de Lego També amb restos d'animals trobats a la naturalesa sobre les obres insòlites d'Alvaro Soler-Arpa (Girona, 1974, Galeria Miguel Marcos), reivindicant la funció de l'art i el disseny per crear la reflexió en entorn mig. Una obra de la seva sèrie Disseny-Metàstasi (2018-2019) ha estat elegida aquest any com a imatge del festival.