FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"El Traç. El dibuix com a eina" al Centre Sant Lluc i Arts Santa Mònica

bonart barcelona - 14/10/14
banner web TA22_bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Traç. El dibuix com a eina, exposició comissariada per Óscar Guayabero, es presenta en un doble escenari: el Cercle Artístic de Sant Lluc i l’Arts Santa Mònica. Un format expositiu que suma espais i propostes al voltant del dibuix, considerat com el primer canal de comunicació interpersonal no verbal.

El projecte arrenca des de la reflexió que situa el traç com el primer mitjà de què va disposar l’ésser humà per concretar i conceptualitzar el seu pensament, molt més abans, fins i tot, que l’escriptura.

D’una banda, el Cercle Artístic de Sant Lluc és el marc de quatre conferències performatives enteses com a accions narratives que es corresponen amb els quatre àmbits d’estudi de Traç: entendre, provar, recordar i explicar.

De l’altra, i amb les experiències generades durant les conferències, s’exhibeixen a l’Arts Santa Mònica els dibuixos d’artistes i personalitats tan diverses com ara Roald Hoffmann (Nobel de química), Carles Puche (il·lustrador científic), Domènech i Montaner, Ferran Adrià, Matamala, Marc Mascort, Oscar Niemeyer, Domènec, Emiliana Design o Miguel Gallardo.

Aquestes propostes ens conviden a pensar en el dibuix com un mitjà, un nexe entre la ment i la mà, entre la idea i la matèria, entre la creativitat i la realitat.

Traç, que romandrà oberta fins al 7 de desembre, investiga les capacitats del dibuix com a eina de coneixement, com a mitjà de comunicació, com a suport per projectar, com a manera de fer realitat idees i fins i tot somnis.

A la imatge, Flores Prats.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-