FCC-Segell-banner4
Presentació del segell i mata-segells dedicats a la Mancomunitat de Catalunya i a Agustí Riera

Notícies

Presentació del segell i mata-segells dedicats a la Mancomunitat de Catalunya i a Agustí Riera

bonart girona - 29/10/14
Revista_Bonart_Banner_180x180px_logoNial nou-180x178
El dia 29 d’octubre a la seu de la Diputació de Girona s’ha celebrat la presentació del segell i mata-segells que la Societat Filatèlica Gironina (SOFIGI) i la Diputació han editat per commemorar el Centenari de la Mancomunitat de Catalunya i la figura d'Agustí Riera i Pau, president de la Diputació de Girona durant l'època de la Mancomunitat.

El segell ha estat produït per Correus, i hi ha col·laborat la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. El franqueig del segell (tarifa “A”) equival al franqueig d'una carta nacional normalitzada de fins a 20 g. També s'han editat, per a l'ocasió, 5 tipus diferents de sobres commemoratius.

A banda de la presentació un funcionari de Correus hi ha recepcionat totes aquelles cartes que la gent ha volgut enviar i que ja estaven franquejades (que portin el segell posat). El funcionari ha utilitzat el mata-segells que s'ha dissenyat especialment per a l’ocasió i que només s'ha pogut fer servir aquest dia.

D'altra banda, Antoni J. Maqueda i Gabriel Riera també han mata-segellat els sobres commemoratius que la Diputació enviarà als ajuntaments gironins i a destacades personalitats de Girona i de la resta de Catalunya, incloent-hi el president de la Generalitat, Artur Mas.

Els assistents a l'acte han pogut visitar la 56a Exposició Filatèlica de les Fires i Festes de Sant Narcís, que està ubicada al claustre de la Diputació i que enguany està dedicada al Centenari de la Mancomunitat de Catalunya. L’exposició consta de 28 plafons expositors.

Foto Martí Artalejo.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells