La mostra Black Box presenta a ala galeria Miguel Marcos de Barcelona el treball de quatre artistes procedents de la Xina, dos d’ells d’origen europeu.
Però aquesta exposició transcendeix el fet espacial. La reflexió que articula la mostra rau més en el fet que en la creació, ja que no hi ha un corrent principal, sinó més aviat múltiples formes d’expressió que motiven les necessitats creatives. En aquest punt, des de la galeria Miguel Marcos consideren que cada vegada que decidim visitar alguna exposició ens trobem davant d’un laberint de preguntes. Per la qual cosa, visitar una exposició no és només un plaer per als sentits, sinó també una investigació per a la ment. Ens enfrontem amb tanta informació que potser caldria una caixa negra per entendre clarament el que ha passat en el procés de l’accident de la creació en cada obra d’art o exposició.
Aquest és el concepte sobre el qual arrenca Black Box amb les obres dels creadors Nicolai, Lin Mo, Cristóbal Ortega i Li Yongmin. Els artistes esmentats es van reunir per primera vegada el 2013 al desert Kubuqi, a la Mongòlia interior, convidats a participar en la Cimera Internacional per a la Reforestació del Desert per Elion Company Ltd. Després d’aquesta accidental trobada, van unir les seves energies creadores al llarg de diferents exposicions per museus i galeries del món.
Nicolai (Reykjavik, 1964) transmet una visió poètica de la naturalesa i les seves lleis eternes. La pintura de Li Yongming (Dabao,1975) ofereix també una visió d’allò sagrat i domèstic. Per la seva banda, els paisatges neuronals de Lin Mo (Harbin, 1962) s’harmonitzen amb els de la terra i amb un pols cal·ligràfic; mentre que Cristóbal Ortega (Alhaurín de la Torre, Màlaga, 1970) construeix notes pictòriques de diversos timbres i formes que generen una captivadora partitura. L’exposició es pot veure del 6 de novembre al 12 de desembre.
A la imatge, Sense títol de Nicolai.