FCC-Segell-banner4
L\'IVAM presenta la mostra \'Suma i segueix\' que rescata la memòria d\'aquesta històrica revista d’art

Notícies

L'IVAM presenta la mostra 'Suma i segueix' que rescata la memòria d'aquesta històrica revista d’art

bonart valència - 19/10/19
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Eude, generic

El director de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, i la comissària, Irene Bonilla, han presentat als mitjans la mostra documental Suma i Segueix l'art contemporani que reuneix els 10 exemplars d'aquesta històrica publicació, material documental i les obres originals d'artistes com Vedova, Antoni Tàpies, Monjalés, Antonio Saura, Tharrats i Equip Crònica als quals es va convidar per dissenyar la coberta de la revista.


"Es tracta d'una documentació fonamental per entendre la història de l'art de la nostra comunitat i del nostre país", ha explicat el director de l'IVAM sobre Suma i Segueix que en els anys seixanta es va convertir en una via d'introducció a Espanya de les tendències i els debats estètics internacionals.


L'exposició, que exhibeix la biblioteca de l'IVAM fins el 2 de febrer de 2020, inclou els dibuixos originals que van realitzar per il·lustrar la portada d'Suma i Segueix artistes com Vedova, Monjalés, Antonio Saura, Antoni Tàpies, Equip Crònica i Joan-Josep Tharrats . "Manolo Millars també va dissenyar una portada però el dibuix original ha desaparegut", ha detallat la comissària Irene Bonilla.


87rueda de premsa acompanyat de la seva dona, Catherine Baudin. La col·lecció de Suma i Segueix i els dibuixos originals que exposa la mostra són fruit de la donació de Jose Huguet i Catherine Baudin a l'IVAM en l'any 2006.


Suma i Segueix l'Art Contemporani va ser una revista de gran modernitat "amb una gran voluntat internacional que va introduir debats artístics nous en aquest país, obrint les portes d'una Espanya grisa cap a moviments artístics internacionals", ha destacat la comissària.


La revista abastava tots els àmbits culturals, des arts plàstiques, teatre, disseny gràfic o arquitectura, i va incloure "articles escrits en valencià per noms com Joan Fuster o Tomás Llorens, un signe més de la modernitat de la revista", ha detallat Irene Bonilla.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021