DKV Seguros i LABoral han convocat la tercera Beca de Producció DKV Seguros - Álvarez Margaride, una crida anual l'objectiu de facilitar una residència de producció a un artista espanyol o amb domicili legal a Espanya, nascut a partir de 1975, per a la realització d'un projecte. El treball produït serà mostrat en el Centre d'Art i Creació Industrial, entre els mesos de juny i agost de 2015. La data es comunicarà posteriorment a través del web de LABoral i altres mitjans de comunicació.
Les dues entitats donen així un pas més en el seu compromís iniciat fa dos anys per impulsar la innovació i la creativitat a través de l'art. Aquesta beca homenatja la figura de l'empresari José Luis Álvarez Margaride, Gijón de naixement i president de la filial espanyola de DKV Seguros fins a la seva mort en 2010, pel seu compromís empresarial a Astúries i el seu interès per l'art, la cultura i la investigació científica.
En aquesta tercera edició, el termini de presentació de projectes estarà obert fins al dia 30 de gener de 2015. La residència artística tindrà una durada màxima de dos mesos (entre abril i juny de 2015), durant els quals l'artista disposarà d'allotjament i un espai de treball. La dotació màxima per projecte serà de 10.000 euros bruts -2.000 euros en concepte d'honoraris i una bossa de producció de 8.000 euros-, a més d'accés a tots els recursos tècnics i humans de LABoral. DKV tindrà dret a adquirir l'obra resultant de la residència, si el seu comitè així ho decideix, per una quantitat que no superarà els 8.000 euros.
A la Beca de Producció DKV Seguros - Álvarez Margaride podrà optar qualsevol artista o col·lectiu el treball utilitzi les noves tecnologies, en la seva visió més àmplia. Un jurat, format per Josep Santacreu (o en qui delegui) i Alicia Ventura com a membres designats per DKV Seguros, dos designats per LABoral i un expert extern, seleccionarà el projecte que es durà a terme en funció dels següents criteris: el valor artístic i cultural dels projectes presentats, l'adequació a l'espai específic, la viabilitat de realització en funció dels terminis i el pressupost, la viabilitat tècnica de la proposta quant a la seva execució i l'impacte del projecte.
Karlos Gil, amb la seva obra The Moon Museum, i David Ferrando Giraut, amb Pròtesi discursiva (Una conversa alquímica) han estat els guanyadors d'aquesta convocatòria en les dues edicions anteriors.
LABoral continuarà reforçant la investigació i la producció d'obra nova en la seva programació per a l'any 2015. I ho farà a través de la convocatòria de residències d'artistes i grups de treball. El Centre d'Art i Creació Industrial seguirà convidant a creadors i desenvolupadors a utilitzar els espais i recursos tècnics de què disposa en el seu Centre de Producció, Plataforma 0, en molts casos a partir de convocatòries públiques, com en aquesta ocasió. El Centre consolida així el seu suport a la producció de projectes en la intersecció entre l'art, la ciència i les noves tecnologies.
Companyia asseguradora especialitzada en salut DKV Seguros ha creat Artèria DKV, un programa dedicat a impulsar diferents accions que fomenten la creació artística, sempre lligada a la salut ia millorar la qualitat de vida de les persones. D'aquesta manera, fidel al seu compromís artístic, DKV pretén impulsar la innovació i la creativitat en general entre el sector assegurador i sanitari, a més de fomentar com un valor en la societat.
A la imatge, Prótesis discursiva (Una conversació alquìmica), de David Ferrando Giraut, obra seleccionada a la segona convocatòria de la beca DKV Seguros_Álvarez Margaride. Foto: Cortesia de l'artista.