FCC-Segell-banner4
Carlos Garaicoa a la Fundació Botín

Exposicions

Carlos Garaicoa a la Fundació Botín

bonart santander - 02/12/14
La-Galeria-201602-recursthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Fundació Botín de Santander fins al dia al març 1, 2015 l'exposició Ordre Aparent (poètic-polític) de l'artista cubà Carlos Garaicoa (l'Havana, 1967) que aquest any torna a Santander després de dirigir el taller internacional de Vila Iris en el qual han participat 15 joves artistes. Comissariada per Vicente Todolí, President de la Comissió Assessora d'Arts Plàstiques de la institució, la mostra recorre la producció més recent (2009-2014) d'un dels més originals i reconeguts artistes nascuts després de la revolució cubana, a partir de la dècada dels seixanta.

Prop de 35 obres, realitzades en diversos mitjans com a instal·lació, vídeo, fotografia, escultura, llibres pop-up i dibuixos, permeten al visitant un acostament a l'imaginari estètic i al discurs crític d'aquest artista reconegut internacionalment per una obra en la qual subjau la ciutat com a representació de la memòria individual i col·lectiva. Com és habitual en la seva línia de treball, la Fundació Botín adquirirà per la seva Col·lecció una de les obres presents a la mostra.

Ordre Aparent (poètic-polític) emfatitza el caràcter processual del treball de Carlos Garaicoa mostrant diferents realitats socials per mitjà d'una gran varietat de llenguatges i suports que interpel·len l'espectador i el condueixen a un espai per a la reflexió, en què qüestions com la capacitat de l'arquitectura per alterar el curs de la història, el fracàs de la modernitat com un catalitzador per al canvi social o la decadència de les utopies del segle XX, es posen de manifest.

A la imatge, Estadi de Xile. Carlos Garaicoa.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner