FCC-Segell-banner4
AstroMallorca presentarà ‘La contaminació lumínica’ a la lV Fira de la Ciència i la Tecnologia

Exposicions

AstroMallorca presentarà ‘La contaminació lumínica’ a la lV Fira de la Ciència i la Tecnologia

bonart inca - 24/10/19
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic

El proper diumenge 27 d’octubre, AstroMallorca inaugura l’exposició La contaminació lumínica dins el marc de la fira de la ciència i la tecnologia, segona de les Fires d’ Inca. Es tracta d’una iniciativa de les organitzacions astronòmiques Cel Fosc i la Federación de Asociaciones Astronómicas de España, amb una edició especialment dissenyada per les Illes per part d’AstroMallorca.


Des d’AstroMallorca es recorda que els efectes de la contaminació lumínica impliquen un mal ús de l’energia en la il·luminació, i que al mateix temps té conseqüències negatives per a la vida nocturna alterant els seus cicles vitals. Es vol recordar també que les causes principals són l'ús de lluminàries amb mal disseny, bombetes ineficaces, contaminants o mal col·locades, i que es poden optimitzar les instal·lacions d'enllumenat públic i privat de moltes maneres.


Per això es vol reivindicar la visió del cel, com a part del paisatge natural, com ben immaterial i com a patrimoni comú que cal protegir. A més l'exposició contarà amb una cúpula planetari, on es projectarà una presentació per difondre la importància i la lluita contra aquesta problemàtica. L’exposició romandrà a la Fàbrica Ramis a Inca, el Diumenge 27 de 10:30h a 19h i el Dilluns (per visites escolars) de 9h a 14h.


A la imatge, detall del cartell promocional de la mostra.

Et poden
Interessar
...

817x68