FCC-Segell-banner4
“Circular nocturna” de Juan Miguel Muñoz a la galeria El Catascopio

Exposicions

“Circular nocturna” de Juan Miguel Muñoz a la galeria El Catascopio

bonart barcelona - 24/01/15
Baner_Subirachs_Bonart_360x356Impremta Pages - banner-180x178
La galeria El Catascopio del carrer Margarit, 17 de Barcelona presenta del 29 de gener al 15 de març del 2015 Circular nocturna de Juan Miguel Muñoz.

La mostra la componen disset dels dibuixos originals que van ser en el seu dia realitzats per il·lustrar el poemari de David Aceituno Ruta nocturna, publicat el 2013 per De la Pulcra Ceniza, i una petita instal·lació de paret.

Circular nocturna és un peculiar treball d'indagació a la bella poètica de la circulació solitària de vehicles pesats i un cant a l'èpica del transport nocturn de mercaderies per carretera. A través d'un poderós vehicle desplaçant-se sobre el fons immutable de la nit immensa tatxonada d'astres, cadascuna de les seves memorables imatges evoca la interinitat i insignificança humana i tècnica enfront de la naturalesa indesxifrable del cosmos.

A La última noche del atraso, extens comentari d'aquestes imatges que es publicarà en paral·lel a l'exposició, Eladio Palomares ens recorda que encara que no és el més evident del seu complex discurs, Circular nocturna és també i sense cap dubte una exposició d'enyorança de la imatgeria del món del motor durant l'època del desenvolupisme espanyol de mitjans del segle passat, alguns dels camions de les mítiques marques Pegaso, Nazar, Avia o Barreiros són els que es deixen veure en les il·lustracions.

Juan Miguel Muñoz es va formar com a escultor a l'Escola Massana. Ha exposat de manera individual a la Sala Montcada de la Fundació la Caixa, al Centre de Lectura de Reus i la Fundació Pablo Serrano. Va ser becat per l'Escola Massana i per la Fundació Banesto, i té obra en els fons de la Fundació La Caixa, Fundació Banesto, Comunitat Autònoma de Madrid i Col·lecció Avui. El 1995 va posar en marxa el projecte editorial De La Pulcra Ceniza, als vint anys d'activitat l'Espai Betúlia va dedicar l'any passat la mostra Nilo abajo.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021