FCC-Segell-banner4
Palma deixa 9 obres de la Fundació Miró a l’exposició de la sala Bucerius Kunst

Palma deixa 9 obres de la Fundació Miró a l’exposició de la sala Bucerius Kunst

bonart hamburg - 31/01/15
q2w-MKl4Impremta Pages - banner-180x178
El tinent de batlle de Cultura i Esports de Palma, Fernando Gilet, en representació del batlle de Palma, Mateo Isern, ha assistit a la ciutat alemanya d'Hamburg a la inauguració de l'exposició “Miró, pintura i poesia”, a la prestigiosa sala d'art Bucerius Kunst i en la qual Palma, a través de la Fundació Pilar i Joan Miró, ha jugat un paper fonamental, ja que aporta 9 de les obres més significatives del desenvolupament creatiu d'aquest artista universal.

Fernando Gilet ha posat l'accent que en aquesta exposició “Palma hi ha jugat un paper fonamental, ja que ha deixat un total de 9 obres, entre les quals es troba la núm. 54, una tela de grans dimensions. Aquestes nou obres constitueixen un perfecte compendi del procés artístic i creatiu de l'artista”.

El tinent de batlle de Cultura ha recordat que “una vegada que finalitzi aquesta exposició a Hamburg, el 25 de maig, es traslladarà a la localitat de Düsseldorf, on a aquestes 9 obres s’hi afegirà una altra tela, també de grans dimensions, de la Fundació Miró que actualment es troba exposada a la localitat italiana de Màntua”.

El préstec d'aquestes obres per a l'exposició ha suposat a la Fundació Pilar i Joan Miró uns ingressos de 15.000 euros.

L'exposició que s’inaugura a la Bucerius Kunst, una de les sales d'art més reconegudes d'Hamburg, consta de 50 pintures provinents de museus d'Europa, Amèrica, Barcelona i de la Fundació Miró a Palma, i una selecció representativa de més 250 llibres il·lustrats que el pintor va dissenyar.

La mostra pictòrica il·lustra el simbolisme pictòric de Miró les obres del qual varen servir de font d'inspiració d'artistes universals com André Breton, així com l'amistat que en el seu moment va conrear a París en els anys 20 del segle passat amb escriptors com Tristan Tzara, Robert Desnos, Paul Éluard i Michel Leiris.

A la inauguració també hi ha estat present, a més d'autoritats alemanyes i representants del món artístic alemany, l'ambaixador d'Espanya a Alemanya, Pablo García-Bendoy.

A la imatge, el quadre Femmes Dans la Rue és un dels llenços que ha aportat la Fundació Pilar i Joan Miró a l'exposició.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021