Des del dia 11 d’octubre la Sala d’Exposicions Temporals del Terracotta Museu acull l’edició 2019 del Parant Taula, l’exposició col·lectiva de vaixelles de Ceràmica de la Bisbal que cerca promoure i intensificar els esforços per a donar a conèixer la qualitat de la ceràmica fabricada a casa nostra. Aquesta mostra que ja es troba oberta al públic, tindrà la seva inauguració oficial el proper divendres 25 d’octubre.
La primera edició de l’exposició col·lectiva de vaixelles de la marca de qualitat “Ceràmica de la Bisbal” va ser al 2014 a la planta noble del Castell Palau, una activitat emmarcada llavors dins la mostra de ceràmica i gastronomia de la Bisbal “Tastaolletes”, organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de Ceramistes de la ciutat. Arrel de la implicació del Terracotta Museu en l’edició 2018 aquesta exposició va canviar d’escenari i va passar a titular-se “Parant taula”.
En l’edició que ens ocupa, l’exposició passa a ser un esdeveniment amb caràcter propi i suma la implicació d’un nou col·laborador: “Cuina de l’Empordanet”. L’associació de restauradors dona una nova mirada des de la gastronomia: cadascun dels cuiners que integren el col·lectiu ha realitzat un plat en exclusiva per cadascuna de les 20 vaixelles exposades.
D’aquesta manera es reuneixen en un únic espai dues de les tradicions més emblemàtiques de l’Empordanet: una gastronomia nostrada i de qualitat realitzada amb els excel·lents productes del territori; i un ofici tradicional i emblemàtic com el del ceramista, que cada dia es troba amb un millor estat de salut gràcies a la innovació i a la recerca constant dels seus artesans.
Fruit d’aquesta col·laboració, la inauguració de la mostra el 25 d’octubre consistirà en un acte doble: d’una banda servirà per a presentar la vintena de vaixelles realitzades pels ceramistes locals –i que ja es poden veure des del 11 d’octubre-; de l’altra, també es presentaran les diferents propostes culinàries elaborades pels xefs locals inspirades en aquestes noves vaixelles.
El resultat, una proposta extraordinària i sense precedents: 20 vaixelles de 20 ceramistes diferents, per a 20 cuiners amb 20 propostes culinàries, cadascuna pensada i adaptada al seu recipient. Continent i contingut plegats formant un tot indestriable tot cercant l’excel·lència. Els assistents a l’acte, a més, tindran l’oportunitat de degustar els plats en el claustre d’entrada del museu (es preparant unes 400 racions en total) mentre gaudeixen de la bona música del duet local FoGem.