FCC-Segell-banner4
Jordi Mitjà i Josep Maynou, a Artissima de la mà de Bombon

Exposicions

Jordi Mitjà i Josep Maynou, a Artissima de la mà de Bombon

bonart barcelona - 27/10/19
La-Galeria-201602-recursGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
Bombon presenta a Artissima, carrer Vittorio Emanuele II 12 de Torí, l'últim projecte de Jordi Mitjà i Josep Maynou. La fira es pot visitar de l'1 al 3 de novembre.

Bombon presenta un projecte amb dos artistes que, tot i treballar en condicions gairebé oposades, comparteixen interessos similars. A les seves obres, els materials rebutjats, l’atzar i sobretot, la necessitat d’abraçar l’entorn que l’envolta, es converteixen en un denominador comú.

Els objectes de Josep Maynou (catifes, mitjons personalitzats, cadires, taules, llums amb gorres ...) són residus que surten dels seus viatges. Com un gos de rastreig, Maynou arrasa el territori que troba. Un viatge que va començar al Marroc fa uns anys i que l’ha portat a viure i treballar a molts països diferents. El seu estil de vida nòmada no li permet tenir un estudi, per la qual cosa la seva obra es compon del que hi ha al seu voltant en aquell moment. El resultat són muntatges d’objectes trobats, actuacions en format de monòlegs -que explica anècdotes dels seus viatges, com un trobador-, vídeos casolans o catifes fetes amb tècniques ancestrals que l’artista porta a l’àmbit contemporani amb missatges i dibuixos que ell topa.

A diferència de Maynou, Jordi Mitjà té un estudi i viu envoltat de natura. La seva obra sorgeix de l’estudi de materials particulars de la zona on viu i en què va créixer. Mitjà, mitjançant la seva obra escultòrica, ret homenatge a la seva fascinació per les relíquies locals, imperceptibles des d’una perspectiva global. Mitjà recull residus i objectes descartats; fa un seguiment etnogràfic del territori com si tractés de descriure el paisatge que l’envolta.

Jordi aprofundeix en el popular: la història, la qüestió, el mite i les tradicions d’una geografia immediata. En canvi, Josep s’ha alimentat per Pop: un consum i producció simultània de cultura desembarcada, d’un llenguatge planetari comú, amb la velocitat del meme i la performativitat de la identitat a les xarxes socials.

Tots dos artistes, conscients que la seva obra s’emmarca dins de les arts visuals i no en els paràmetres de l’etnografia i l’estudi del territori, ofereixen un gir conceptual que crida l’atenció sobre la revisió de la condició de l’artista, els límits entre l’art i la vida i, en conseqüència, la naturalesa pròpia de l'obra d'art.


A la imatge, Josep Maynou and Jordi Mitjà, "Lámpara Keys", 2019.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88