El dia 13 de febrer a les 20 h, a la sala Fortuny del Centre de Lectura tindrà lloc la inauguració d’una nova exposició del Cicle d’hivern d’art contemporani 2015 «Intempèries». Amb el títol de «Paisatges interiors» hi exposaran Mariona Moncunill, Cristina Serra, Arnau Casanovas i Evru.
El cicle «Intempèries» compta amb tres exposicions successives: « uaderns de viatge», que s’ha pogut veure del 9 de gener al 6 de febrer, ha aplegat treballs d’artistes (Carles Oriol, Mikel Oristegui, Ana Soler i Alba Sotorra) que s’han ocupat de l’alteralitat, l’experiència de descoberta inherent al viatge, la sorpresa o l’empatia davant el que ens és cultural i geogràficament llunyà, i també de les formes de desarrelament que acompanyen la vivència de l’exili. «Estranyaments» ens proposarà del 20 de març al 10 d’abril, mirades individuals (Enric Llevat, Patricia Dauder i Nil Bartolozzi) que se situen de ple en la intempèrie, ullades intempestives al límit d’allò comprensible, propostes que cal afrontar des de la intuïció perquè es proposen posar en escac la nostra tendència natural a «voler comprendre».
«Paisatges interiors», l’exposició que s’inaugura el dia 13 de febrer, agruparà propostes creatives que imaginen, redescobreixen, reinventen i reproposen les relacions possibles amb el paisatge, que exploren la constel·lació de significats que atribuïm a un lloc. L’exposició es podrà visitar fins al 13 de març.
Artistes participants:
Mariona Moncunill (Tarragona, 1984). Actualment viu i treballa a Barcelona. És llicenciada en Belles Arts i màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona. Entre les seves exposicions destaquen «Especialització de la biblioteca» (Espai Cultural Caja Madrid, Barcelona,2010), «Requalificació del cub» (La Capella, Barcelona, 2009) i «Institut d'Estadística Alternativa de Valls» (Capella de Sant Roc, Valls, 2007).
Cristina Serra Juncosa (Tarragona 1979). Arquitecta i fotògrafa. Tot i que professionalment es dedica a l’arquitectura i, més concretament a l’urbanisme, la fotografia li serveix per reflexionar sobre l’espai, però no únicament l’espai arquitectònic, sinó l’espai social, cultural i urbà que l’envolta. Fotogràficament, ha participat a l’exposició “Espais espectaculars” als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, al Festival SCAN de Fotografia 2010 amb dos projectes: «Públic, privat, okupat» (SCANoff) i «Adéu sol» (Souvenir, -e·plec-), i ha obtingut ex-aequo el Premi Carles Mani d’Arts Visuals 2010 que concedeix l’Ajuntament de Tarragona. Al 2011, ha participat amb el vídeo Flux trepat en el projecte “Cellers que dansen” dels Serveis Territorials de Cultura.
Evru (Barcelona, 1946) és un pintor, artista digital, escultor... fundador l’any 1968 de Evrugo Mental State, un estat imaginari pel qual s’emet la seva pròpia moneda "tucares", que crea un himne propi, una bandera, i fins i tot desenvolupa un alfabet, l' "Asura". Evru (2001), abans Zush (1968), és Albert Porta, un dels artistes més importants de la seva generació que destaca per ser pioner en l´ús de les noves tecnologies aplicades a la creació artística. Ha participat a exposicions nacionals i internacionals de tot el món,com el Centre Georges Pompidou de París, el Guggenheim (New York) y MoMA (New York), Fondation Cartier, París, MNCARS (Madrid), MACBA (Barcelona), IVAM (Valencia), Fundación la Caixa (actual Caixa Forum) de Barcelona, entre d’altres.
Arnau Casanovas, Reus (1990), ha estat finalista de la darrera edició del premi Telax que convoca la Galeria Antoni Pinyol, ha col·laborat al taller de Ramon Ferran, va cursar estudis a l'Escola d'art i disseny de Tarragona i l'Escola de Massana de Barcelona.