Movistar Surfcity Festival se celebrarà en un únic dia, el proper dissabte 14 de març, ocupant diversos espais del Convent dels Àngels i la plaça del MACBA. El festival mostrarà a través de l’art aquest ímpetu de supervivència que aporta el surf vers la ciutat.
La Natura i la sostenibilitat són un dels eixos centrals de la iniciativa i té el compromís de fomentar, conscienciar, educar i protegir el medi natural per excel·lència: el mar.
Movistar Surfcity Festival agruparà diferents disciplines artístiques que dedicaran la seva obra al món del surf. Música, disseny, fotografia, confecció de taules de surf, escultura, pintura, il·lustració... així com d'altres activitats paral·leles.
El festival es dividirà en dos moments: Dia (11h a 21h) i Nit (20h a 02h). El dia estarà composat per
Surfcity ‘We are antonyms’ (una mostra col·lectiva d’art que portarà peces d’artistes dels 5 continents: Europa, Àsia, Àfrica, Austràlia i Amèrica on s’hi exposarà pintura, escultura, fotografia, il·lustració, shape, disseny, escriptura...),
Surfcity Market (mercat de surf),
Surfcity Shaper Room (workshop de taules de surf),
Surfcity Performances (art en viu) i
Surfcity Cinema (surf movies). La nit la conformarà l’espai
Surfcity Live, amb concerts de bandes i dj.
El festival tindrà lloc entre les 11h i les 02h de la matinada i en els propers dies anunciarem la programació completa.
La mostra Surfcity ‘We are antonyms’, en la seva quarta edició, aglutina a artistes dels cinc continents: Europa, Àsia, Àfrica, Austràlia i Amèrica, sent l’edició més internacional.
34 artistes en una mostra col·lectiva d’art sota el concepte de Surf vers Ciutat, dos conceptes antònims que es fusionen en una exposició. S’hi mostrarà fotografia, il·lustració, shape, pintura, audiovisual, escultura, performance, disseny industrial...
Surfcity ‘We are antonyms’ té el compromís de fomentar i recolzar la creació i expressió artística, així com promocionar tots aquells nous mitjans creatius que conformen la nostra contemporaneïtat i relacionats amb la cultura surf.
Surfcity ‘We are antonyms’ mostrarà peces originals i inèdites d’Aaron Beasley (USA), Aldo Crusher (Mèxic), Benjamin Jeanjean (França), Cecilia A.H. Arias (Espanya), Chris Burkard (USA), Christian Conradie (Sud-àfrica), Clark Little (Califòrnia), Craig Stecyk (Califòrnia), Coagulo Colectivo (Espanya), Cocolia (Espanya), Ibon Antuaño (Espanya), Jon Aspuru (Espanya), Joran Briand (França), Joseba Self (Espanya), Kenny Hurtado (USA), Luko (Argentina), Matteo Meta (Itàlia), Mercedes Bell (Espanya), Natalia Escaño & Antonio Rueda (Espanya), Nuno Carvalho (Portugal), Oscar Delmar (Espanya), Primoz Zorko (Eslovènia), Suau (Espanya), Reskate Arts&Crafts (Espanya), Ryan Ady Putra (Indonèsia), Sebastian Stranger (Alemanya), Shaf (Espanya), Virgulillas (Espanya), William Sager (USA), Xavi Baragona (Espanya), Xavier Davies (Austràlia) i Yvan & Gaetan Duque (França).
Gràcies a l’sponsor Hurley, la mostra d’art Surfcity "We are Antonyms" comptarà amb la participació de dos dels seus artistes més coneguts: Clark Little i Craig Stecyk. CR Stecyk III és nadiu del Sud de Califòrnia i la seva vida va ser retratada el 2001 en el guardonat documental
Dogtown and Z-Boys, així com la pel·lícula Els amos de Dogtown (
Lords of Dogtown) el 2005. Clark Little és un fotògraf de renom amb múltiples guardons en el camp de la fotografia.
La mostra està organitzada pel col·lectiu barcelonès
Agua de Surf i es podrà veure entre el 19 de febrer i el 8 de març a
Mutuo, centro de Arte de Barcelona. La Mostra es traslladarà al Convent dels Àngels durant el Movistar Surfcity Festival, el dissabte 14 de març.
Fa poques dècades el surf es va introduir paulatinament en el Mediterrani i des de llavors aquest esport no ha parat de créixer. Barcelona encapçala el rànquing de ciutats mediterrànies amb més aficionats a aquesta pràctica, fet que ha convertit la ciutat en una destinació cada cop més admirada i visitada per surfistes de tot el món.
Movistar Surfcity Festival Barcelona neix de les inquietuds artístiques sempre influenciades per la cultura surf i l’art, i conformat per un col·lectiu independent: Agua de Surf.
Agua de Surf neix el 2010 amb la idea d’expressar aquestes inquietuds creatives que aporta el surf a través de diferents disciplines artístiques.
Un col·lectiu que ajunta el seu esforç en la promoció d’artistes emergents. Amb l’aval de l’organització de 3 edicions d’exposicions col·lectives i itinerants per diferents ciutats i amb una galeria de més de 50 artistes.
A més compta amb l’experiència d’un background de més de 15 anys en el sector de la creativitat publicitària treballant en companyies líders en el sector i per a marques de reconegut prestigi internacional.