La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats de Múrcia va celebrar una conferència al Museu d'Art Ibèric El Cigarralejo de Mula en què el seu autor, la investigadora de gènere i doctoranda de la Universitat de Saragossa Carmen Delia Gregorio, va analitzar el paper de la dona en la societat romana a través de l'anàlisi de les dades contingudes en els seus epitafis.
La directora general de Béns Culturals, Maria Comas, va destacar "la important tasca de difusió de la cultura" que realitza el Museu d'Art Ibèric El Cigarralejo. "Aquesta conferència revela el caràcter dinàmic d'una institució museística preocupada per preservar i difondre la riquesa del patrimoni històric de la Regió i per obrir-se a les necessitats i particularitats de tot tipus de públic", va explicar Maria Comas. Per això, va afegir, "la seva programació inclou també nombrosos tallers destinats cap als nens en edat escolar o visites guiades especialitzades per a persones amb discapacitat auditiva o visual".
Durant la xerrada, a la qual van assistir més de mig centenar de persones, la conferenciant va exposar la importància de la informació i les dades contingudes en els epitafis i làpides de les dones romanes com a eina per reconstruir la societat de la seva època, una investigació que revelaria el destacat paper de les dones, desterrant així la invisibilitat d'aquest col·lectiu i els estereotips propagats al llarg dels segles.
Aquesta conferència, integrada dins de la programació de la Conselleria per a la Xarxa Regional de Museus, és la tercera de les xerrades programades pel Museu del Cigarralejo per aquest trimestre. Al llarg dels mesos de gener i febrer, el centre ha acollit sengles ponències sobre 'Instruments musicals construïts amb canyes' i 'El primitivisme en el treball de Ramon Lez', mentre que l'última de les conferències programades tindrà lloc el divendres 15 de març sota el títol 'La malaltia en l'art'.
A la imatge, Carmen Delia Gregorio.