Els artistes empordanesos estaran a Madrid amb motiu de la setmana gran de les fires madrilenys. El dia 26 de febrer a les 19 h. s'inaugura en l'auditori del Centre Cultural Galileo, del carrer Galileo, 39 de Madrid l'exposició Tocats per la tramuntana, una nova visió de l'art contemporani empordanès. La mostra es podrà visitar fins al 5 d'abril.
Tocats peor la tramuntana està organitza pel Districte de Chamberí de Madrid i patrocinada per l'ajuntament de Figueres. Compta amb la participació d'Adrià Ciurana, Albert Llobet, Andres Bühlmann, Carles Piera Claramunt, Col·lectiu artístic i Tood Am, Elena Casadevall, Elena Font, Enric Bardera, Enric Pujol, Esther Pi, Eudald de Juana, Josep M. Compte, Juliete Murphy, Laia Pol, Lisa Bos Lola Windy, Manel Gràvalos, Miquel Duran, Mónica Campdepadrós, Mónica uintana, Narcís Diaz, Núria Duran i Sebi Subirós.
Josep Maria Godoy, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figures i regidor de Cultura i Educació ha escrit en el catàleg de la mostra que "Figueres es una ciutat clarament marcada per l'art i sobre tot pels seus artistes. Des del más universal com Dalí, fins els mes joves, emergents i amb proyecció internacional, peró amb vocació local de promoció de les seves arrels. Per aquesta raó, la nostra ciutat s'ha promogut múltiples iniciatives culturales, amb la impliació de tots els sectors públics i privats..." Afegeig que "les institucions tenim la obligació de facilitar vias per les propostes artístiques i que aquestes arribin a la ciutadania no només de la ciutat sino de tot el territorible posible".
Per la seva banda, Enric Bardera, artista i comissari de l'exposició ha deixat ben clar que "Tocats per la tramuntana es una visió actual de l'art contemporani empordanès, pero al mateix temps es la confirmació de que la trajectòria artística de l'Alt Empordà va pel bon camí.". La coordinadora de l'exposició es la galerista empordanesa Lola Ventós quero.
A les imatges, a dalt, Rellotge perpetu de Mònica Campdepadrós. A sota, Construcció/deconstrucció d'un quadre d'Albert Llobet i God Sabe de Geisha d'Enric Bardera.