FCC-Segell-banner4
Telefónica R+D i Laboral convoquen \

Notícies

Telefónica R+D i Laboral convoquen "Next Things 2015-Conducta"

bonart barcelona - 23/02/15
BONART-180x180-Cervellsbanner-elscatala-180x180px
Telefónica R+D i LABoral han llançat la convocatòria conjunta Next Things 2015 – Conducta, el Quart Repte Global d’Art i Tecnologia. L’objectiu d’aquesta crida és unir art i tecnologia i deixar anar l’enorme potencial que bressola la barreja de la creativitat i la visió dels artistes amb les poderoses tecnologies de hardware obert.

Next Things 2015– Conducta persegueix idees innovadores i trencadores sobre l’Internet de les Coses en el marc de l’art i la tecnologia. En aquesta convocatòria es busquen projectes artístics i d’investigació que explorin la modulació de la conducta humana col·lectiva a través de les noves tecnologies, en particular idees i tècniques que impliquen la mineria de dades i reconeixement de patrons, aprenentatge automàtic, comportament grupal i tecnologies vestibles (wearables) i dades biomètriques. Algunes paraules clau vinculades al projecte són: Jo quantificat [Quantified Self], comportament, auto-traçabilitat, dades agregades, aprenentatge de màquina i seguiment vestible.

Es tracta de reflexionar sobre aquests marcs de treball i d’explorar l’impacte que l’Internet de les Coses, les Interaccions Màquina a Màquina (M2M), poden tenir en la vida de les persones en una escala que va de l’individu al conjunt de les societats.

La convocatòria és oberta a tots els creadors que es mouen en les interseccions entre l’art i la tecnologia i busquen idees susceptibles de ser prototipades i construïdes al llarg de sis mesos a partir de plataformes d’open hardware. Per a fer-ho, les persones que hi concorrin han de tenir una capacitat bàsica per a construir el projecte per sí mateixos, coneixements de plataformes d’open hardware, com Arduino, connectades a Internet, comptant amb l’assistència ocasional de Telefónica R+D i LABoral.

L’obra seleccionada serà produïda durant una residència artística de sis mesos, a dividir entre Telefónica R+D, al seu centre de Barcelona, durant quatre mesos; i al LABoral Centro de Arte y Creación Industrial, a Gijón, durant dos mesos.

Telefónica R+D posarà a disposició del creador un espai de treball a les seves instal·lacions, d’equipament i d’accés al coneixement tecnològic de Telefónica. Per la seva banda, LABoral subministrarà un espai de laboratori, equipament i assistència tècnica, així com accés i intercanvis amb altres artistes i creadors al Centre i allotjament a Gijón.

L’artista rebrà 12.000 euros bruts, en concepte d’honoraris i una bossa de dos mil euros (2.000 euros) bruts per a viatges, allotjament i dietes a LABoral.

El termini de presentació de projectes roman obert fins el 17 d’abril de 2015 i la beca començarà l’1 de juny d’aquest any. Un jurat, integrat per Pablo Rodríguez (Telefónica), Pere Obrador (Telefónica), un representant de LABoral, David Morán (LABoral), David Pello (LABoral) i un jurat extern designat per les entitats convocants, avaluarà les propostes presentades i farà públic el veredicte a través dels llocs web de les entitats convocants: www.laboralcentrodearte.org i www.tid.es.

Telefónica R+D és l’empresa de recerca, desenvolupament i innovació del Grup Telefónica. Creada el 1988, la seva missió és contribuir a la competitivitat i modernitat del Grup, mitjançant la innovació tecnològica. Per dur-ho a terme aplica noves idees, conceptes i pràctiques, alhora que desenvolupa productes i serveis avançats. Constitueix un dels primers centres privats d’R+D d’Espanya per activitat i recursos, i és la primera empresa del continent per número de projectes de recerca als que participa.

LABoral Centro de Arte y Creación Industrial és una plataforma oberta de recerca, producció, difusió i interpretació de les formes culturals, que sorgeixen de l’ús creatiu de les noves tecnologies. Inaugurat el 30 de març de 2007, el Centre es troba situat a Gijón (Principat d’Astúries), dins del marc de l’antiga Universidad Laboral, avui Ciutat de la Cultura. A través de la seva Plataforma 0. Centro de Producción, LABoral posa a disposició del sector cultural assessorament i eines per a la producció de projectes en la  intersecció entre l’art, la ciència i les noves tecnologies amb la voluntat de possibilitar l’execució de propostes artístiques i la seva introducció en els circuits professionals.

Més informació i bases completes:

http://www.laboralcentrodearte.org/es/r/convocatorias/nextthings15?set_language=es i www.tid.es

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura