download

Exposicions

‘Barcelona i Els Quatre Gats’ a la galeria Gothsland

‘Barcelona i Els Quatre Gats’ a la galeria Gothsland
bonart barcelona - 30/10/19

La galeria d’art Gothsland inaugura el 8 de novembre una macro exposició extraordinària de caràcter museístic sobre la vida, història, i època del mític punt de trobada del Modernisme: “Els Quatre Gats” fins al 28 de febrer del 2020, titulada “Barcelona i Els Quatre Gats, un gir vers la modernitat”.

Després de 30 anys, Gothsland utilitzarà tot l’espai expositiu de la galeria, amb més de 200m2 on es mostrarà una selecció acurada de més de 100 obres d’artistes, tals com: Ramon Casas, Joan Cardona, Pablo Gargallo, Xavier Gosé, Lluis Graner, Adrià Gual, Manolo Hugué, Joan i Josep Llimona, Eliseu Meifrèn, Ricard Opisso, Joaquín Sorolla, Pau Roig, Santiago Rusiñol, entre d’altres.

Aquesta exposició és el resultat d’un treball profund i acurat de recerca i d’investigació durant anys i que ha comptat amb la col·laboració de molts experts/es i historiadors/es que treballen per preservar el llegat dels artistes més destacats del modernisme, així doncs, de l’època més daurada i prolífica de la història de l’art català.

La mostra inclou més d’un centenar d’obres, entre les quals es troben: pintures, cartells, escultures, dibuixos i peces de mobiliari. També hi ha molta obra inèdita, com per exemple: l’últim retrat en vida de l’arquitecte més destacat del modernisme,

Antoni Gaudí, titulat Gaudí agonizando. Un carbonet sobre paper dibuixat el 1926 per Ricard Opisso, així com, un dibuix inèdit a llapis sobre paper del seu amic i també artista, el polèmic Carles Casagemas realitzat c.1899, també, per l’artista Ricard Opisso. Una altra obra inèdita és el retrat de Vicente Bosch i Grau, propietari de la fàbrica d’Anís del Mono realitzat per Ramon Casas c. 1897. Tanmateix, s’exposarà el dibuix original del primer cartell d’”Els Quatre Gats” on Ramon Casas il·lustra amb carbonet sobre paper el propietari Pere Romeu i que va ser publicat a la revista “Pèl y Ploma” de 1900 i també publicat en el número 1 de la revista “Arte Joven” del 1901,

impulsada per Pablo Picasso. A més, cal destacar l’oli sobre tela titulat, Enric Clarasó en su taller realitzat per Santiago Rusiñol una vista interior del primer Cau Ferrat, l’altre epicentre del modernisme, que enguany commemora el seu 125è aniversari.

En el marc d’aquesta exposició de caràcter museístic, Gabriel Pinós, director de la galeria Gothsland i expert en Ramon Casas i Joan Cardona, presenta el primer llibre dedicat exclusivament “Els Quatre Gats” amb la col·laboració dels experts i historiadors: Vinyet Panyella, (Presidenta del CONCA, filòloga i gestora cultural), Juan Carlos Bejarano (Doctor en Història de l’art), Sebastià Sánchez Sauleda (Doctor en Història de l’art), Pau Medrano-Bigas (Doctor en Història de l’art i dissenyador gràfic) i Gabriel Pinós (director de Gothsland). Tots ells també han col·laborat en la selecció de les peces de la mostra.

També, hi haurà material gràfic i documentació inèdita, com: fotografies relacionades amb “Els Quatre Gats” que mai han estat exposades i que pertanyen al llegat dels artistes, tals com: la família Ricard Opisso, la família Codina i la família Rocamora que preserven el llegat de Ramon Casas, així com, la família Sunyé que defensa el llegat de Vicente Bosch i la família Clarasó, entre d’altres.

A la imatge, Santiago Rusiñol.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88